kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Eylül 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Köşk'teki Yeni Hizmet Binası'nda bulunan ünlü Resepsiyon Salonu...

Her odada bir piyano var

* Pembe Köşk'te Atatürk zamanında bilardo salonu olarak kullanılan odada bugün yaverler çalışıyor. Yaver, cumhurbaşkanına yatana kadar eşlik ediyor. Yattıktan sonra yaver bu odada son çalışmalarını yapıyor.

* Celal Bayar, cumhurbaşkanı olduktan sonra Özal'ın da vefat ettiği odayı "Atatürk'ün yatak odasıdır" diyerek, saygısı gereği kapısına kilit vurdurmuş ve Cumhurbaşkanlığı süresince bu kapı hiç açılmamış.

* Çankaya yerleşkesinde en çok tadilat gören bina camlı Köşk. Çeşitli dönemlerde yapılan tadilatlarla oldukça değişim geçiren Camlı Köşk, son olarak 1994'te yapılan tadilatla 300 metrekarelik yatak ünitesi eklendi.

* Tüm binaların ortak özelliği, bütün duvarların oldukça değerli olan tablolarla süslenmiş olması. Ayrıca hemen hemen tüm binalarda da birer piyano var.

* Cumhurbaşkanlarına gelen hediyeler de Hizmet Binası'nda sergileniyor. Hediyelerin çoğu onuncu Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e armağan edilmiş. Sezerlerin ayrılmadan önce Köşk'te bıraktığı hediyelerden en göze çarpanı Kazakistan Cumhurbaşkanı'nın Semra Sezer'e armağan ettiği göz kamaştırıcı pırlantalarla süslü altın gerdanlık.

* Cumhurbaşkanı ve eşi tüm Ankara'yı gören bir salonda sabah kahvaltısı yapıyorlar. Pembe Köşk'teki bu küçük yemek salonunun kurulu olduğu tepe Ankara'nın en yüksek noktalarından biri.
Haberin fotoğrafları