kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Eylül 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Erzurum Barosu Başkanı Naci Turan

Erzurum baro başkanından şaşırtan çıkış

AA
Türüt ve Ozan Arif'in, Dink cinayetini övdüğü için haklarında soruşturma açılmasına neden olan türküsüne Erzurum Baro Başkanı Turan sahip çıktı..
İzmir Baro Başkanı Nevzat Erdemir'den sonra Erzurum Barosu Başkanı Naci Turan da Hrant Dink cinayetinden söz edilen "Plan yapmayın plan'' adlı türküde suçun ve suçlunun herhangi bir şekilde övülmediğini savundu. Turan, "Yerli Ermeni diasporası ve dışardan beslenen medyanın kışkırtmaları sonucu İsmail Türüt ile türkünün söz yazarı 'Ozan Arif' hakkında soruşturma açılmıştır'' dedi. Turan, "Plan yapmayın plan'' adlı türkünün sözlerini dikkatli bir şekilde incelediğini ancak suçu ve suçluyu öven herhangi bir ibareye rastlamadığını söyledi. Söz konusu türkünün yargıya ve gazete manşetlerine taşınmasına anlam veremediğini ifade eden Turan, "Ülkemiz çok karanlık bir dönemden geçiyor. Ozan Arif, türküsünde 'Karandeniz'de oyun oynamayın tutmaz' diyor. Ben ise artık bu oyunların ülkemizde tuttuğuna inanıyorum'' diye konuştu. Türküden dolayı, İsmail Türüt ve Arif Şirin'in (Ozan Arif) herhangi bir şekilde ceza almasının söz konusu olamayacağını savunan Turan, şöyle konuştu: "Türküde 'iyi yapmış Hrant'ı öldürmüş' denmiyor ki ceza alsın. Yerli Ermeni diasporası ve dışardan beslenen medyanın kışkırtmaları sonucu İsmail Türüt ile türkünün söz yazarı Ozan Arif hakkında soruşturma açılmıştır. Parçada 'Ogün ve Yasinlerin bitmeyeceği' telaffuz ediliyor. Doğru, ülkemizde ne Ogünler ne de Yasinler bitmez.''

'TÜRKÜM' DİYEMİYORUZ
Özellikle medyanın söz konusu olayı işleyişini ve sürekli gündeme getirişini şaşkınlıkla izlediğini belirten Turan, şöyle devam etti: "Bu tür olaylara medyanın yaklaşımı nedeniyle artık Türküm diyemez olduk. Medya, Türk kelimesine, vatanseverliğe, milli bütünlüğe, kutsal değerlere dayanamıyor. Dışardan beslenen medya şimdi de İsmail Türüt'ün 'Karadeniz'de oyun oynamayın' cümlesine tahammül edemiyor. Ülkede, 'Vatanımı seviyorum' diyenler artık cezalandırılmaya başlandı. Buna karşın vatana kurşun sıkanlar ile vatanı ihbar edenler ödüllendiriliyor. Orhan Pamuk, Türk coğrafyasına ve devletine hakaret etmeseydi, Nobel Edebiyat Ödülü'nü alamazdı.'' İzmir Baro Başkanı Nevzat Erdemir'in türküde suç ve suçlunun övülmediğini söylediğini anımsatan Turan, "Nevzat Erdemir, doğruyu söyledi diye hakkında söylenmeyen kalmadı. Nevzat Erdemir'i sonuna kadar destekliyorum. Şimdi benim hakkımda da denmedik kalmasın'' şeklinde konuştu.