kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Eylül 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Haber Turu

Kürt yönetimi: PKK yasadışı
KUZEY Irak'taki Bölgesel Kürt yönetimi sözcüsü Cemal Abdullah, PKK ve PJAK'ın yasadışı birer örgüt olduğunu duyurdu. Mesud Barzani'nin lideri olduğu KDP'nin yayın organı olan "Peyamner" adlı internet sitesinde yer alan habere göre Cemal Abdullah, iki örgüt ile ilgili tutumlarının gayet açık olduğunu belirtirken, "Hükümet, bu iki örgütü Kürdistan'daki siyasi yaşamın bir parçası olarak kabul etmiyor'' dedi.

PKK'lılar yük trenine saldırdı

İSTANBUL Haydarpaşa Garı'ndan kalkıp, İran'a askeri ve sivil malzemelerin götüren yük treni önceki akşam Elazığ'da bir grup teröristin saldırısına uğradı. Önce uzaktan kumandalı mayını patlatan teröristler daha sonra roketatar ve uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Saldırıda makinistler Cezmi Albayrak, Hakkı Yılmaz, tren şefi Mustafa Barut ile güvenlik görevlisi Orhan Keklik yaralandı.

Teröristin mezarını ziyaret tutuklattı
İSTANBUL
Taksim'de 2001'de canlı bomba olarak gerçekleştirdiği saldırıda ölen Uğur Bülbül'ün, Bartın'daki mezarının yakınında yakalan iki kadın, DHKP-C üyesi oldukları iddiasıyla tutuklandı. Zonguldak Karaelmas Üniversitesi öğrencisi olduğu bildirilen G.G ve aynı okuldan mezun G.Ö'nün ifadesini alan polis ekipleri, kadınların, Bülbül'ün mezarını anıt mezar yaptırmak amacıyla kente geldiklerini belirlediler.