kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Eylül 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Personeli 'deve' ile motive edecektim

THY'de Uçak Bakım Başkan Vekili olduğu dönemde apronda deve kestiren Şükrü Can "Bir deve kurban ettik, dünyada yankı buldu. Amacım personeli motive etmekti" dedi..
İLİŞKİLİ HABERLER
Personeli 'deve' ile motive edecektim
Türk Hava Yolları Teknik AŞ Uçak Bakım Başkan Vekili olduğu dönemde THY'nin yıllardır sorun çıkaran 11 RJ tipi uçağından kurtuluşunu apronda deve kestirerek kutlatan Şükrü Can, amacının personeli motive etmek olduğunu söyledi. Skandalı ilk duyuran internet sitesinin sahibi ve sorumlu yazı işleri müdürü Ali Kıdık'a açtığı hakaret ile tazminat davalarının görüldüğü 2 ayrı mahkemeye avukatı aracılığıyla dilekçe gönderen Can, şöyle dedi:

'BİRAZ AĞIR KAÇTI'
"Deve kesme fikri şaka yollu olarak benden çıktı. Her uçak tesliminde 'Başkanım bizde adettir. Kurban keselim' deniyordu. Ben de 11 tane koyun mu keselim, siz gayret edin, ben size deve bile kurban ederim. Sizin gibi çalışanlara feda olsun' dedim. Bu fikri arkadaşların hepsi sahiplendi." Kendisinden önce 14 ayda ancak bir uçağın teslim edildiğini, ancak göreve gelmesinin ardından 18 ayda 10 uçak teslimi yaptıklarını anlatan Can, "Üstün gayretle çalışıp 18 aydır her türlü fedakârlığı gösteren arkadaşlar motive olsun diye bu işe kalkıştık. Faturanın adresinde THY var. Çünkü başka türlü kapıdan sokmamız mümkün değildi. Zaten basının duymasından çekiniyorduk. 'Deveyi aprona B Kapısı'ndan sokup, 'yürüyerek götürmeyin, birileri diline dolar, kamyonla götürün' diyen yetkilileri zor durumda bıraktığımıza üzülüyoruz. Ne deveyi alan benim, ne içeri sokan, ne de kesen. Tek suçum herkes gibi orda bulunmak. Bizden deveyi kurban etmeyi kimse beklemiyordu. Yaptık ama biraz ağır kaçtı" şeklinde konuştu.

'KİRLİ SAKALA PHOTOSHOP'
Can, "1990'da ayrıldığım THY'ye 2005'te geri döndüm. O süre zarfına kadar 'kirli sakal' dediğimiz sakalım vardı. Bilgisayarda photoshop'la sakalımı uzatıp TV ile gazetelere vermişler. Hiçbir zaman o sakallı resimdeki gibi olmadım. Gelişmiş yabancı ülkelerde kimsenin sakalına-bıyığına bakmıyorlar" dedi.