kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Eylül 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Türbanı bir şeylerin ardına gizlemeyin!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, 'Türban serbestisini isteseler, ekim ayındaki referanduma sunulacak anayasa paketine bir madde ekleyerek çoktan çıkarabileceklerini' söyledi...
TARKAN TURAN: Sayın Fırat, sizin meclisiniz milli iradeyi temsil etmiyor kanısındayım. Zira; milletvekilleriniz millet tarafından değil, lideriniz tarafından seçilip tayin olunmuştur. Bu seçim yasası ve siyasi partiler yasası ile Meclis'in milli iradeyi yansıttığı kesinlikle söylenemez. Bu nedenle toplumun tüm kesimlerini temsil eden kurucu meclis teşekkülü gereklidir.

ŞEYMA AKSU: Özellikle birkaç noktaya takılıp kaldım. 'Türbanı üniversitelere sokmak istesek, bu çok kolay olurdu' diyorsunuz; nasıl kolay olacakmış hiç anlamadım. Yasa oluşturabilirsiniz ama önemli olan oluşturduğunuz yasaların insanlara huzur vermesidir, birbirine düşürmesi değil.

KEMAL DEMİR: Sadece türbanı serbest bırakmanız mümkün değil, bunu siz de biliyorsunuz! Onun için türbanı sürekli bir şeylerin arkasına gizleyip demokrasi trenine kaçak bindirmek istiyorsunuz!

HASAN KAYA: Rektörlere, dolayısıyla bilime ve bilim adamlarına yapılan saygısızlığa ne zaman dur denilecek. Devlet yönetiminde bulunan kişilerin ağızlarından çıkan sözlerin ne anlama geldiğini bilmeleri gerekir. Seçilmiş olmak saygısız olmayı gerektirmez. Eleştirilere kulak vermek memleketin yararına olacaktır

SEFA KARABULUT: Önemli olan icraat, herkes vatandaşlık görevini tam yapsın yeter. Bizlerin eğitimli insanlara ihtiyacı var. Açıktı-kapalıydı sendromlarını bırakın. Ağzını açan artık demokrasi diyor, o zaman da bu kelimenin anlamı kalmıyor. Artık silkinip kendimize gelelim!