kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Eylül 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Berna Süer ile Nez geçen nisan ayında evlendi

Programa çıkan herkes palyaço gibi davranıyor

MERVE YURTYAPAN MAGAZİN
Eurovision için halk tarafından favori gösterilen Nez, yarışmada başarılı olabileceğine inanıyor ve "Yerimde olmak isteyen çok kişi var. Ben dansımla, sanatımla önde gidiyorum" derken, kendini göstermek için kanaldan kanala koşanların da palyaçoluk yaptığını iddia etti..
* Albümünüz çıktı ama arkası gelmedi sanki... Albüm çıkalı bir yıl oldu. İnsanlar albümleri çıkınca programdan programa koşuyorlar. Ancak ben her programa çıkabilecek biri değilim. Zaten o programı izleyen benim albümümü dinleyecek kesim değil. Farklı altyapılar deniyorum, çünkü korkmuyorum. Ben de çocuk şarkısı gibi sözler yazıp, çıkartırdım ve çok da dinlenirdi. Ama ben kaliteli bir iş yapmak istedim.

BEN DE DOKTOR OLAYIM


* Pek çok kişi şarkıcı olmak istiyor. Siz ne düşünüyorsunuz? Görsellik tabii ki önemlidir. Ancak bu kadar basit değil. Ben de çok marifetliyim, o zaman gidip doktorluk yapayım! Böyle saçma bir şey olamaz. Bizi güldürmek için ekrana çıkıyorlar. Bu kişilere üzülüyorum. Onlar çok iyi bir şey yaptıklarını düşünüyorlar. Gündeme geliyorlar, ancak yaptıkları işle konuşulmuyorlar.

* Gündemde kalmakla iş almak arasında bağlantı var mı? Bunu düşünen insanların hayatında maneviyat önemli değil. Onlar sadece parayı düşünüyor. Ben bunu yapamam. Müziği sadece para kazanmak için yapsaydım, daha farklı davranırdım. Müziği iş olarak görüyorlar ama bu bir sanattır. Yıllarca üretilir. Benim üzüldüğüm, insanların hırsla her şeye saldırmaları... İnsanlar programlarda palyaço gibi davranıyorlar. Ben böyle olamayacağım için uzak durmaya çalışıyorum.

TRT TEKLİF EDERSE KABUL


* Bu yıl Eurovision'da bizi temsil etmeniz konusunda halk sizi destekliyor. Peki, siz ne düşünüyorsunuz? Fanlarım bu işe 'Neden olmasın?' diye başladılar ama Eurovision adına açılmış olan 'Eurovisiontime' ve 'Eurovision Turkey' gibi sitelerde de halk beni destekliyor. Eğer TRT beni uygun görürse severek kabul edeceğim. Eurovision'a kaliteli isimler gitmelidir. Şu ana kadar katılan isimler çok kaliteliydi. Bu organizasyonun parçası olmak bana gurur verir. Makedonya'daki bir internet sitesi ile röportaj yaptık. Hem düzgün yaşantımla hem de yaptığım müzikle benim başarılı olacağıma inanıyorlar.

* Eurovision'a yine İngilizce şarkı ile mi katılırsınız? Müzik evrenseldir. Ülkenin motiflerini taşıyan bir parça olması yeterlidir. Türkçe de İngilizce de olabilir. Bu önemli değil ama esas önemli olan oraya kimin gideceği... Kültür sahibi olmak çok önemli. Ülkesini her yönüyle bilen kişiler katılmalı ve polemiklerle gündeme gelen kişiler Eurovision'da yer almamalı.

* Hakkınızda pek çok şey konuşuldu ama sizden hiç ses çıkmadı bunlara dair? İnsanların söylediklerine cevap vermiyorum. İstesem her gün ekranlara çıkıp, birisi hakkında yorum yapabilirim. Ancak böyle biri değilim. 10 yıldır bu işi yapıyorum ve saygı görüyorum. Yapılan polemiklerin hepsinin bilinçli olduğunu düşünüyorum. Bunlara beni karıştıramayacaklar.

HERKESTEN ÖNDEYİM

* Bazı şarkıcılar müziklerinde değişime gidiyorlar. Siz bu değişimi doğru buluyor musunuz? Aslında bir değişim yok. Sürekli aynı şeyi verdiklerinde insanların bir yerden sonra bunları almadıklarını görüyorlar ve aynı çorbanın içine sadece birazcık pul biber serpip, yeniden sunuyorlar. Çünkü hepsinin 'Bir şey yaparsam arkamdan gelirler' korkusu var. Ben yaptığım şeyin en iyisini yapıyorum. Benim gibi olmak isteyen çok kişi vardır. Ancak öncü benim, herkesten önde gidiyorum.

* Evliliğiniz nasıl gidiyor peki? Mükemmel... Bu camiada insanlar evli kalmayı başaramıyor. Benim evliliğim her şeyden daha önemli. İkimiz de düzgün insanlarız. Bir evlilikte anlayış ve saygı gerekir. Biz bu dengeyi kurmayı başardık.

* Çocuk yapmayı düşünüyor musunuz? Tabii ki, çocuk sahibi olmayı çok istiyoruz. Ancak şu anda bu isteğimizi bekletiyoruz çünkü Eurovision'a katılmak için teklif gelirse hamileyken sahnede olamam.

EŞİM BANA DESTEK

* Hamile kalırsanız işinize ara mı vereceksiniz? Ben hamilelik dönemimde sahneye çıkmam. Birçok ünlü hamileyken sahneye çıkıyor. Bunu doğru bulmuyorum. Böyle bir durum olursa çocuğumu kesinlikle özel tutmaya çalışırım.

* Eşiniz sizi, iş hayatınızda destekliyor mu? Evet, eşim bana her konuda destek oluyor. Bence iki insan birbirini seviyorsa birbirlerine karışabilir. Benim gördüğüm her şey doğru olacak diye bir şey yok. Biz karşılıklı olarak bir yaşam paylaşıyoruz. Eşim Eurovision konusunda da en büyük destekçimdir.
Haberin fotoğrafları