kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Eylül 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Erdal Özyağcılar komşusunun oğluna şarkı yazdı

ZEYNEP GÜLER CEYLAN
Daha önce 'Perihan Abla', 'Bizimkiler', 'Üvey Baba' ve 'Yarım Elma' adlı dizilerde oynayan Cenk Rofe, ilk albümü 'Affet Beni' ile müzik piyasasına giriş yaptı. Süpervizörlüğünü Nino Varon'un yaptığı albümde Erdal Özyağcılar'ın da iki şarkı sözü bulunuyor..
Cenk Rofe, ünlü oyuncu Erdal Özyağcılar'a ait iki şarkının da yer aldığı albümü 'Affet Beni' ile adından söz ettiriyor. Boğaziçi Üniversitesi Turizm-Otelcilik Bölümü'nü bitirdikten sonra Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müzikal-Şan Bölümü'nden mezun olan Dofe, 'Perihan Abla', 'Bizimkiler', 'Üvey Baba' ve 'Yarım Elma' gibi başarılı dizilerde rol aldıktan sonra, hazırlığı üç yıl süren ilk albümüyle müzik dünyasına girdi. Süpervizörlüğünü yılların müzik adamı Nino Varon'un yaptığı albümde Rofe'ye ait söz ve bestelerin yanı sıra söz yazarı olarak çok dikkat çeken bir isim karşımıza çıkıyor: Erdal Özyağcılar. Özyağcılar'a kendisi için yazdığı sözlerden dolayı minnettar olduğunu söyleyen genç şarkıcı, albümünü ve Erdal Özyağcılar'la tanışma öyküsünü anlattı:
* Kendimi bildim bileli hep şarkıcı olmak istedim. Hani çocuklara sorduğunuzda büyüyünce ne olacaksın diye, doktor ya da öğretmen derler ya, ben hep şarkıcı olmak istedim ve konservatuvar sınavlarına girerek Mimar Sinan Güzel Sanatlar Akademisi şan bölümünü kazandım. 6 senelik eğitimin ardından zaten hep hayalimde ve aklımda var olan albüm yapma fikrimi gerçeğe dönüştürmek üzere çalışmaya başladım.

AİLENİZİN ŞARKICISI

* 9 yeni şarkı ve iki remix'ten oluşan albümümün tarzı için popalaturka diyebiliriz.
* Cover şarkı kullanmak yerine bazı şarkılarımızı eski nostaljik havasında bugünün teknolojisine uygun şekilde aranje etmeye özen gösterdik. Hedef kitlemiz olarak belli bir yaş grubunu belirlemektense her yaşa uygun şarkılar seçmeye çalıştık ki bundaki amacımız ailece dinlenecek bir albüm yapabilmekti. Yani eğer halkımız gönüllerinde bana da bir yer açarsa ben onların ailesinin şarkıcısı olmak için geliyorum... 'Elveda' isimli sefarad bir şarkı var ve bu şarkı ilk kez benim tarafımdan aslına uygun olarak dilimize çevrildi. Ancak albüm çıkış tarihi gecikince, ilham alıp (!) başka çevirenler de oldu ama şarkı galiba benim versiyonumla ilgi görecek.

ONLAR İKİNCİ AİLEM

* Albümümde Nino Varon, Galip Kayıhan, Erkut Cantürk ve benim bestelerimin yanı sıra sinema ve tiyatromuzun tartışmasız en iyi oyuncularından Erdal Özyağcılar'ın iki tane olağanüstü şarkı sözü yer almakta. Yani ekip konusunda oldukça şanslı hissediyorum kendimi...
* Güzin Teyzem ve Erdal Amcam ile kendimi bildim bileli tanışıyoruz. Gayrettepe'den komşuyuz. Ben iki yaşımdayken annemler tanışmış. Çocukluğum, gençliğim, delikanlılığım hep kendileriyle geçti ve geçmeye de devam ediyor. Hayatımın her döneminde bana destek olan Güzin-Erdal Özyağcılar çifti benim ikinci annem ve babamdır. Yeteneğimi keşfeden ve aileme 'bu çocuk konservatuvarda okumalı' diye telkinde bulunan yine onlar...
*
Bir gece Bodrum'da Erdal Amca'ya bestelerime söz yazması için ısrar etim. Gitar çalıp, dinlettim. Beni kırmadı ve ertesi gün yanına çağırıp o muhteşem sözleri armağan etti. 'Pembe Karanfil' ve 'Bodrum Akşamları' için kendisine tekrar tekrar teşekkür ederim.
Haberin fotoğrafları