kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Eylül 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Ispanak çorbası

Tencereye yağı koyun ve ısıtın. Soğanı ilave edin ve soteleyin. Havuç ve ıspanağı ekleyin ve 1-2 dakika çevirip su koyun. Kısık ateşte 15 dakika pişirin. Yoğurdu, yumurta sarısını, limon suyunu biraz su ile çırpın. Çorbadan bir kepçe koyup, ılıtın. Yavaş yavaş tencereye aktarın, 5 dakika daha kaynatıp, ocaktan alın. Üzerine kırmızı biber serperek servis yapın.

MALZEMELER 6 kişilik
* 6 su bardağı et suyu veya piliç suyu

* 250 gr. ıspanak

* 1 havuç

* 2 çorba kaşığı un

* 1 yumurta sarısı

* 2 çorba kaşığı yoğurt

* 1 adet yemeklik doğranmış soğan

* 1 kahve fincanı sıvıyağ

* Tuz

* Kırmızı toz biber