kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Eylül 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Bahçıvan usulü hindi

Eti dörde bölün. Sirke, bir çorba kaşığı zeytinyağı, tuz ve karabiberi iyice çırpın, etlerin üzerine gezdirip harmanlayın. Üzerini streçle örtüp, buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirin. Bu sürede en az 2 kez etleri alt üst edin. Etleri sostan çıkarın, sosu ayırın, etleri kağıt havlu ile kurulayın ve her iki yüzünü una bulayıp, fazla unlarını silkeleyin. Kalan zeytinyağını ısıtın ve etlerin her iki yüzünü hızlı ateşte pişirin. Etleri delikli kaşıkla alıp bir fırın kabına yerleştirin. Aynı yağa soğan ve havuçları ilave edin, orta ateşte soteleyin. Kırmızı biberleri katın, 2-3 dakika daha soteleyip, etlerin arasına yayın. Hardal tohumu ve kuşüzümünü serpin, defne yaprağını ilave edin. Salçaya ayırdığınız sosun suyunu yavaş yavaş katın. Fırın kabının üzerini iki katlı alüminyum folyo ile iyice kapatın, önceden ısıtılmış 160 derece fırında yaklaşık 45-50 dakika pişirin ve sıcak olarak servis yapın.

MALZEMELER 4 kişilik
* 1 paket hindi göğüs

* 3 çorba kaşığı sirke

* 4 çorba kaşığı zeytinyağı

* 3 çorba kaşığı un

* 12 adet arpacık soğan

* 2 adet havuç

* 1 adet etli kırmızı biber (jülyen doğranmış)

* 1 çorba kaşığı hardal tohumun 1 çorba kaşığı kuşüzümü

* 1 adet defne yaprağı

* 1 su bardağı su (kaynar)

* 1 çorba kaşığı domates salçası

* 4 sap maydanoz

* Tuz, karabiber