kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Eylül 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Viggo Mortensen Yüzüklerin Efendisi filminde Kral Aragon rolüyle tanınmıştı.

Viggo'dan sinemaseverlere oley!

ESİN KÜÇÜKTEPEPINAR
ESİN KÜÇÜKTEPEPINAR
55. San Sebastian Film Festivali'nin açılışını; başrollerini Viggo Mortensen ve Naomi Watts'ın paylaştığı 'Eastren Promises' filmi yaptı. Saunadaki çıplak dövüş sahnesiyle çok konuşulan Mortensen, rolüyle şimdiden Oscar söylentilerinin başlamasına da neden oldu..
İspanya'nın Bask Bölgesi'nde Avrupa'nın en önemli sinema etkinliklerinden birini gerçekleştiren 55. San Sebastian Film Festivali açılışını ünlü aktör Viggo Mortensen ve ünlü yönetmen David Cronenberg yaptı. Festivalin büyük ödülü 'Altın İstiridye' için yarışan 'Eastern Promises'in başrolündeki Viggo Mortensen, basın toplantısına Bask dilinde konuşarak başlayınca çevirmenini bile hazırlıksız yakaladı. En az altı dili mükemmel konuşan Mortensen, İspanyolca devam ettiği basın toplantısında, filmdeki Rus mafyası rolü için Rusya'ya gittiğini ve Amerika'daki eski Rus suçlularla görüştüğünü söyledi. Mortensen özellikle Rusya'daki ağır suçluların alt kültüründe büyük önemi olan dövmelerle ilgili de araştırma yaptığını belirtti.

ÇIPLAK DÖVÜŞMELİYDİM
Viggo Mortensen ve Naomi Watts'ın rol aldığı 'Eastern Promises', Londra'daki Rus mafyası aracılığıyla şiddeti sorguluyor. Filmin bir sahnesinde, saunada çıplak halde dövüşen Mortensen sahneye ilişkin, "Gerçekçi görünmesi için çıplak olmak zorundaydım. O sahnede belimde bir havluyla dakikalarca yumruklaşmak seyirciyi hiç ikna etmezdi" diye konuştu. Mortensen, filmde şiddetin çok kısa gösterilmesine rağmen fazlaca etkileyici oluşunu da yönetmen Cronenberg'un gerçekçi yaklaşımıyla başarıldığını vurguladı. Geçen yıl Roma Film Festivali'nde tanıştığımız ve 'Şiddetin Tarihi' filmi üzerine sohbet ettiğimiz ünlü oyuncu, o filmde ailesini savunmak zorunda kalan eski bir mafya üyesinden sonra, bu filmde de benzer çizgide bir karakteri canlandırdığını ama ikisi arasındaki farkın, hayatta yapılan seçimler oldugunu söyledi. Duygusal veya fiziksel şiddetin bahanesi olamayacağını ifade eden Viggo Mortensen, "Tanrıdan af dilediğinizde belki sizi affeder ama sinir sisteminiz ve vücudunuz bu şiddeti hiç unutmaz" dedi.

OSCAR SÖYLENTİSİ BAŞLADI
'Siddetin Tarihi'nden sonra 'Eastern Promises' filmiyle Cronenberg ile yeniden başarılı bir işbirliği yapan Viggo Mortensen, mafya patronunun şoförü Nicolai rolündeki performansıyla şimdiden Oscar söylentilerini başlattı. 48 yaşındaki ünlü aktör San Sebastian'dan ödül bekleyip beklemedigi sorulduğunda önce mütevazı davranıp "Önemli olan filmin beğenilmesi" dedi ama sonra işi şakaya vurdu: "Bu kez de Oscar almazsam Cronenberg bir daha benimle çalışmak istemiyor." 'Eastern Promises' Türkiye'de, ekim ortasındaki Filmekimi ve Altın Portakal'da seyirciyle buluştuktan sonra vizyona girecek.