kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Eylül 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Erdoğan'ın türban sözleri dünya basınında yankılandı

İLİŞKİLİ HABERLER
Erdoğan'ın türban sözleri dünya basınında yankılandı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın türban yasağını kaldırma çabası, dünyada yankı buldu. Yabancı basın, "Türban projesi şiddetli tartışmaları tetikledi", "Laik güçler türban yasağının kaldırılmasına karşı" gibi yorumlar yaptı.
Le Monde: Türk hükümetinin üniversitelerde türbana izin verme projesi aşırı derece hassas bu konuda şiddetli tartışmaları tetikledi. Türban yasağının kaldırılması sık sık hükümet ile orduyu karşı karşıya getirebilecek konulardan biri.
BBC: Ordu ve yargı dahil olmak üzere Türkiye'nin laik güçleri, ülkenin laik sisteminin erozyonu gibi gördükleri herhangi bir harekete karşı çıkıyorlar.

LAİK ELİTLERDE ALARM
El Cezire:
Başbakan Erdoğan'ın, türban yasağını kaldırılması çağrısına ülkenin laik sistemi karşı çıktı. Erdoğan'ın anayasaya türban yasasının hafifletilmesine ilişkin bir düzenleme dahil etme arzusu beklendiği gibi ülkenin laik elitlerinde alarm yarattı.
El Pais: Proje laikler arasında alarm yarattı. Muhalefet ise, hükümetin geleneksel laikliğin temellerini mayınlamaya başlamasından korktu. Yasağın kalkmasını AKP seçmenlerinin çoğu destekliyor.