kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Eylül 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Bağlama oranı 0.1 puan düşüyor

İLİŞKİLİ HABERLER
Bağlama oranı 0.1 puan düşüyor
* AYLIK BAĞLAMA ORANI: Halen 25 yıllık sigortalılık süresi için brüt maaş üzerinden SSK ve Bağ-Kur'da yüzde 65, Emekli Sandığı'nda yüzde 75 olan aylık bağlama oranı, yıllık bazda SSK ve Bağ-Kur'da yüzde 2.6'ya, Emekli Sandığı'nda yüzde 3'e denk geliyor. Reform yasası ile aylık bağlama oranını 2015'e kadar yıllık yüzde 2.5, sonrasında yüzde 2 olarak belirlendi. Yeni düzenlemede, sigortalının çalışırken aldığı ücretin yüzde kaçının emekli aylığı olarak ödeneceğini belirleyen aylık bağlama oranının en azından 2015 sonrasında 0.1 puan düşürülmesi öneriliyor.

* SOSYAL GÜVENLİK DESTEK PRİMİ: Emekli aylığı almakta iken yeniden iş yaşamına giren veya iş yeri kurarak çalışanlardan kesilen prim oranı kademelendirilecek. Genç emekliler için sosyal güvenlik destek primi daha yüksek tutulacak. Resmi emeklilik yaşına yakın yaşlarda çalışan emekliler için prim oranı düşürülecek.

* GENEL SAĞLIK SİGORTASI: Anayasa Mahkemesi, Genel Sağlık Sigortası'nın (GSS), 18-45 yaş arasında diş protez masraflarının karşılanmasını kısıtlayan hükmü ile katılım paylarına ilişkin bölümünü memurlar yönünden iptal etmişti. Ancak iptal kararı GSS'nin özünü bozmadığı için, memurları kapsayacak düzeltmelerle yürürlüğe girecek.