kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Eylül 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Bakan Çelik dün yeni eğitim yılıyla ilgili olarak bir basın toplantısı düzenledi.

Din üzerinden muhalefet artık kabak tadı veriyor

ANKARA
Din dersine çok öğretmen atandığı eleştirilerine cevap veren Milli Eğitim Bakanı "Hükümetin muhafazakâr yapısından yola çıkıp, dini konularda muhalefet edilmesi kabak tadı verdi" dedi..
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in, yeni öğretim yılı öncesi düzenlediği basın toplantısına öğretmen açığıyla ilgili tartışmalar damgasını vurdu. Sendikaların verdiği açık sayısını çok yüksek bulan Çelik, TÜSİAD Başkanı Arzuhan Yalçındağ'ın Diyanetten Milli Eğitim'e geçişlerle ilgili eleştirisine "Artık kabak tadı verdi" karşılığını verdi. Çelik, Yalçındağ'a isim vermeden yanıt verirken, "Diyanet'ten bakanlık bünyesine 600 personel alındığını belirterek, "Almasaydık zaten yine ilahiyat mezunu ve pedagojik formasyona sahip olan öğretmenler alacaktık" dedi. Çelik şöyle devam etti: "Hükümetimizin muhafazakâr yapısından yola çıkarak, özellikle dini konularda bize karşı muhalefet geliştirilmesi kabak tadı vermiştir. Bu artık inandırıcılığını yitirmiştir. Bizim yaptıklarımız ortadır. Türkiye Cumhuriyeti demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir."

25 BİN ÖĞRETMEN LAZIM
Çelik, devletin yeniden yapılandırılması konusunda muhafazakâr olmadığını belirtirken, "Bizim muhafazakârlığımız geçmişten gelen pörsümüş, eskimiş bir muhafazakârlık değildir. Buralardan hareketle, din dersi öğretmeninden hareketle, bakanlığın yaptığı bunca güzel faaliyeti görmezlikten gelerek bir muhalefet stratejisi geliştirilmesini doğrusu haksız buluyorum, doğru bulmuyorum" dedi. Çelik 25 bin öğretmene ihtiyaç duyulduğunu da ifade etti.