kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Eylül 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Cumhurbaşkanı Gül: Yeni bir sayfa açtık

Bülent AYDEMİR-Mürsel ACAY DİYARBAKIR
Diyarbakır'da sivil toplum kuruluşlarıyla görüşen Gül şu mesajları verdi: 1- Yapılan siyasi reformların kıymetini bilmek lazım. 2- Terörü beslemeyen düşünceleri rahatlıkla konuşabilmemiz gerekir..
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Güneydoğu gezisinin son durağı olan Diyarbakır'da da büyük coşkuyla karşılandı. Ramazan ayının ilk cuma namazını İstasyon Meydanı'ndaki Sümer Camisi'nde kılan Gül, kadınlar tarafından "zılgıtlarla" karşılandı. Gül, Diyarbakır'da yaptığı konuşmada, "Artık yeni bir dönem açıldı" dedi. Cumhurbaşkanı Gül'ü Diyarbakır Havaalanı'nda, DTP'li Belediye Başkanı Osman Baydemir ile DTP milletvekilleri Selahattin Demirtaş ve Gültan Kışanak'ın da bulunduğu bir heyet karşıladı. Gül'ün diğer ziyaretlerinde olduğu gibi havaalanı boyunca yol kenarında bekleyen vatandaşlar dağıtılan gülleri Cumhurbaşkanı Gül'e attı. Gül de birkaç kez konvoyu durdurarak vatandaşları selamladı.

KOLUNU ÖPTÜLER
Gül, Cuma namazını İstasyon Meydanı'nda bulunan Sümer Camisi'nde kıldı. Camiye gelişinde bir grup Diyarbakırlı kadın zılgıt çekti. Gül elini öpmek isteyen kadınlara elini öptürmedi ancak bir kadın Gül'ün kolunu öptü. Güneydoğu'da özellikle şeyhlerin ve büyüklerin kollarının öpülmesi geleneği bulunuyor. Gül daha sonra, Valilik'te sivil toplum örgütü temsilcileriyle bir araya geldi. Sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri Gül'e, "Toplumu devletle barıştırmak için size büyük sorumluluk düşüyor. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel buraya geldiğinde sorunun adını koydu. Başbakan Tayyip Erdoğan da sorunu kabul etti. Ama sorunu tanıma yetmez, yeni bir proje ortaya koymak gerekir" dedi. Gül ise, "Yeni bir sayfa açtık. Geçmişte yapılan siyasi reformların kıymetini bilmek lazım. Şiddeti, beslemeyen düşünceleri konuşabilmemiz gerekir. Terör halkımızla kucaklaşmamızı önlüyor" diye yanıt verdi.

'BU ÜLKE HEPİMİZİN'
Gül, Valilik'ten ayrılırken, gazetecilere de şunları söyledi: "Birçok askeri birliği de ziyaret ettim, onlarla gurur duydum. Ziyaret ettiğim yerlerde sivil toplum örgütleriyle görüştüm. Bu ülkede hepimizin birbirimizi kucaklamamız lazım. Kan ve gözyaşı kimin olursa olsun, yazıktır."
Haberin fotoğrafları