kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Eylül 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
DTP milletvekili Sebahat Tuncel, Batman’da yaptığı konuşmada, "Kimse bizden kardeşlerimize terörist dememizi istemesin" demişti.

DTP'li Türk ve Tuncel hakkında inceleme

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, DTP Grup Başkanvekili Ahmet Türk ile İstanbul Milletvekili Tuncel hakkında inceleme başlattı..
Yargıtay Başsavcılığı, DTP'nin "Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terörle mücadelede kimyasal silah kullanmış olabileceği" yönündeki açıklaması ile partinin Grup Başkanı Ahmet Türk ve İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel'in açıklamaları nedeniyle inceleme başlattı. Alınan bilgiye göre Başsavcılık, DTP'nin 1 Eylül Dünya Barış Günü'ndeki açıklamasındaki, "Terörle mücadele faaliyetleri kapsamında Türk Silahlı Kuvvetlerinin kimyasal silah kullanmış olabileceği" iddiasını Siyasi Partiler Yasası yönünden inceliyor.

TÜRK VE TUNCEL TOPUN AĞZINDA
Başsavcılık, Türk ve Tuncel'in yaptıkları konuşmalarla ilgili de inceleme başlattı. Türk, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle Genelkurmay Başkanlığı'nın verdiği resepsiyona davet edilmemesi ile ilgili olarak, "Hep ağızdan düşürülmeyen bölücülük kelimesi aslında kimin tarafından yapıldığı ortaya çıktı" demişti. Başsavcılık, Tuncel'in Batman'da yaptığı konuşma ile ilgili de inceleme kapsamında Malatya Geniş Yetkili Başsavcıvekilliğine yazı gönderdi. Yazıda, soruşturma başlatılıp başlatılmadığını soruldu. Tuncel, Batman'da "Kimse bizden kardeşlerimizi terörist ilan etmemizi beklemesin" demişti.