kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Eylül 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Vivendi Başkanı Jean Bernard Levy

Fransız Vivendi Oger Telecom'u gözüne kestirdi

Fransız medya devi Vivendi, Türk Telekom'un yüzde 55'ini elinde bulunduran Oger Telecom'un yüzde 30-35'lik bölümünü almak için 3 milyar dolar teklif etti. İki şirket arasında görüşmeler sürüyor..
Fransız medya grubu Vivendi, Dubai merkezli Oger Telecom'dan hisse alımı için şirketin ana ortağı Saudi Oger ile görüşmeler yaptıklarını açıkladı. Gelen bilgilere göre, Fransız şirket Oger Telecom'un yüzde 30-35'ini almak için harekete geçti. Satışın gerçekleşmesi halinde Fransız şirket Oger Telecom'a 2-3 milyar dolar ödeyecek. İngiliz Financial Times'ın görüşmelere yakın bir kaynağa dayandırdığı haberinde Fransız şirketin, Oger Telecom'un kontrolünü ele alma gibi bir niyetinin şu aşamada olmadığı, ancak gelecekte farklı yaklaşımların gündeme gelebileceği bildirildi. Vivendi Başkanı Jean Bernard Levy ise konuyla ilgili ayrıntılı bilgi vermekten kaçınırken, "Gelişmekte olan ülkelerin telekom sektörlerinde faaliyete geçmek istediğimizi her fırsatta tekrar etmiştik. Gelişmeleri yakında duyuracağız" dedi.

VIVENDI HIZLA BÜYÜYOR
Oger Telecom özellikle gelişmekte olan ülke piyasalarında yaptığı yatırımlarıyla tanınıyor. Şirket 2005 yılında Türk Telekom'un yüzde 55'ini 6.6 milyar dolara satın alarak dikkatleri üzerine çekmişti. Vivendi ise 2001 yılında başlattığı küresel anlamda büyüme projesinde ilk olarak ABD'li USA Networks'ün eğlence bölümü satın alındı. Ardından yine ABD'li NBC ile ortaklık anlaşması imzalandı. 2003 yılında Fransa'nın en büyük telekom operatörlerinden Cegetel Group'un yüzde 70'ini satın alındı. 2005 yılında ise Faslı Maroc Telecom'un yüzde 51'ini satın alan Vivendi bu yıl da Gabon'un Gabon Telecom'unun yüzde 51'ini satın alarak büyüme stratejisini sürdürdü. Şirket gelişmekte olan ülkelerin hızla büyüyen telekom pastasından pay kapmak için uzun süredir şirket arayışı içerisinde bulunuyor.