kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Eylül 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Prof. Dr. AYDIN AYAYDIN

Ata Özer ile İstanbul'da sancılı eğitim

Yeni eğitim dönemi 1.sınıf ve ana okul öğrencileri için İstanbul'da sancılı başladı . Eğitim dönemlerinin başında, özellikle yeni kayıtlarda Bakanlığın talimatlarına rağmen, velilerden yüksek miktarda bağış istenmesi, bu bağışı yapamayan öğrencilerin kayıtlarının yapılmaması velilerin korkulu rüyası.
Bir güvenlik görevlisi okurumdan ilginç bir mail aldım . Bir çocuğu Anadoluhisarı Güzelcehisar İlköğretim Okulu nda okuyor. İkinci çocuğu da bu yıl başlayacak. Veli, 50 mertre mesafedeki aynı okula gidip ikinci çocuğunu kayıt ettirmek istiyor. Olmaz deniyor. Neden olmaz, benim diğer çocuğum bu okulda okuyor. Direkt olmasa da kendisine okulun zor durumda olduğu anlatılarak örtülü bağış isteniyor.Adam asgari ücretle çalışan biri. Bu talebe nasıl olumlu cevap versin. Derdini bana yazmış. Ben de, İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ata Özer'i telefonla arayıp yardımcı olup olamayacağını sordum. Ata Özer, kem, küm ederek topu taça attı. İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ata Özer bu olaya böyle sorumsuz yaklaşırsa, veliler ne yapsın. Her velinin arkasında Ata Özer'e talimat verecek kadar güçlü gruplar yok ki.
Geçen dönemlerde İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü görevinde bulunan Ömer Balıbey'in yönetim anlayışı sayesinde bu sıkıntılar asgari düzeye indirilmişti. Ömer Balıbey'in yerine İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğüne atanan Ata Özer'e bu makamın birkaç beden yüksek geldiği anlaşıldı. Lise Müdürlüğü görevi sırasında başarılı bir isim olarak gördüğümüz Ata Özer, ne yazık ki, aynı başarıyı Milli Eğitim Müdürlüğünde gösteremedi . Politik talepler arasında sıkışıp kaldı ve gerçek çapı ortaya çıktı.
Bir dostum beni uyardı. Ata Özer'e bir de ' etkin gruplar' bu talebi yapsınlar bakın kayıt nasıl yapılıyor. Doğrumudur değil mi bilemem. Ancak İstanbul'da yaygın kanı Ata Özer' in sadece 'etkin gruplar' dan gelen taleplere 'evet' dediği yönünde. Bu iddialar doğru ise vay halimize. Bizde Ata Özer' ve o ' etkin gruplar' ı birlikte yakın takibe alalım bakalım bu ilişkiler yumağında karşımıza ne çıkacak? Adamı olan Ata Özer sayesinde kaydedilecek, olmayan ise bırakın kayıt olmayı, kardeşinin de kaydını almak zorunda kalacak. Bana kalırsa Başbakan Erdoğan böyle dememişti.