kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Eylül 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Polis, ailenin otomobilinde küçük Madeleine’in DNA örneğine uyan birebir kanıt bulduğunu açıkladı.

İkizler de ellerinden alınabilir

Portekiz'de kaybolan kız için şüpheler aile üzerinde yoğunlaşıyor. McCann ailesinin ikizlerinin ellerinden alınması gündemde..
Portekiz'de 5 ay önce ailesiyle birlikte tatil yaparken kaybolan İngiliz Madeleine McCann'in (4) soruşturmasında şüphe okları anne Kate McCann'i hedef almaya devam ediyor. Kızlarının bulunması için aylardır kampanya yapan aileyi "şüpheli" statüsüne alarak sorgulayan Portekiz polisi, dün de iddialarını destekleyecek bir delil daha öne sürdü. Polis, anne ve babanın kızlarının kaybolmasından 25 gün sonra kiraladıkları otomobilin bagajında, küçük kıza uyan DNA örneğine birebir uyan kanıt bulduğunu açıkladı.

'CESEDİ SAKLADILAR'
Daha önce de aracın döşemesinde Madeleine'e ait olduğu tahmin edilen kan izleri olduğu belirtilmişti. Ancak McCann'ların aracında bulunan DNA örneğinin kızlarının giysilerinden bulaşan saç teli ya da bir deri parçası olabileceği ve aleyhte bir delil olmayacağı da belirtildi. Portekiz polisi, doktor olan anne McCann'in kızını aşırı doz vererek yanlışlıkla öldürdüğünü, ardından da cesedi saklamak için çiftin işbirliği yaptığını iddia ediyor. Suçlamaların ardından İngiltere'ye dönen Kate ve Gerry McCann çifti, İngiliz polisi tarafından da sorgulandı. İngiliz sosyal servisleri de anne babanın diğer ikiz çocuğunun da tehlike altında olup olmadığını araştırmaya başladı.

'CANAVAR' DENİLDİ
Bu araştırmaların sonunda McCann ailesinin ikiz bebeklerinin de ellerinden alınması gündeme gelebilecek. Ailenin ayrılmasının ardından Portekiz medyası da anneyi "canavar" olarak gösterdi. Anne McCann'ın "Histerik tepkiler veren" şiddet eğilimli bir eş ve anne olduğunu konu alan haberler basında ardı ardına yer almaya başladı. Ailenin yakınları ise bunu "Portekiz polisinin dosyayı kapatmak için yaptığı bir girişim olarak" niteledi ve bu tür iddiaların çifti itirafa zorlamak için yapıldığı öne sürüldü.
Haberin fotoğrafları