kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Eylül 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Ömer Taşçı katliam yaptı.

Ev anlaşmazlığında sekiz kişiyi katletti

Mehmet Emin GÜZBEY MERKEZ
Evini geri almak için babasının dava açmasından kardeşini ve kardeşinin kayınbiraderini sorumlu tutan adam, iki aileden 8 kişiyi av tüfeğiyle öldürdü..
Afyonkarahisar Şuhut'un Karaadilli beldesine bağlı Karacaören köyünde çiftçilikle uğraşan Ömer Taşçı (49), köyde tapu işlemleri yapılmaya başlandığı sırada babasına ait yaklaşık 10 bin YTL değerindeki evi kendi üzerine geçirdi. Bu duruma o dönemde karşı çıkmayan baba Mahmut Taşçı, diğer 3 çocuğunun "Hem sana bakmıyor, hem de ev onun üzerinde. Senin ölümünden sonra anlaşmazlık çıkar" demesi üzerine evi geri almak için dava açtı. Dava karar aşamasına geldi. Ancak bu durumu gururuna yediremeyen Ömer Taşçı, dün yanına av tüfeğini alarak, babasının bakımıyla ilgilenen kardeşi Ahmet Taşçı'nın tarlasına doğru yola çıktı. Yolda traktörle tarladan dönen kardeşi ve ailesiyle karşılaşan öfkeli ağabey, av tüfeğiyle dehşet saçtı. Taşçı'nın açtığı ateş sonucu kardeşi Ahmet (45), eşi Esma Taşçı (41), kızı Handan (19) ve oğlu Mahmut (7) öldü. İlköğretim okulu öğrencisi 13 yaşındaki S. ise araçtan atlayarak kaçtı. Daha sonra davada şahitlik yaptığı için husumet beslediği kardeşinin kayınbiraderi Kemal Ertan'ın (45) tarlasına giden Ömer Taşçı, burada da Ertan ile eşi Hatice (36), kızı Ayşegül (14) ve annesi Ayşe Ertan'ı (64) av tüfeğiyle katletti. Katil zanlısı Ömer Taşçı, katliamın ardından kaçarken, jandarma köyde geniş geniş güvenlik önlemi aldı.

TRABZON'A DÖNECEKTİ
Katliamdan kurtulan 13 yaşındaki S.'nin, akrabaları tarafından bulunup saklandığı belirtildi. Öte yandan katliam kurbanlı 19 yaşındaki Handan Taşçı'nın Trabzon'da Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde eğitim gördüğü, tatil için bulunduğu ailesinin yanından bugün Trabzon'a dönmeyi planladığı belirtildi.
Haberin fotoğrafları