kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Eylül 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Gülcan Köse, yaşadığı sıkıntılardan arınmak için sık sık Galata Köprüsü’nde balığa gidiyor. Tıpkı olay günü yaptığı gibi...

'Dekolteli' balıkçı: Polis beni taciz etti

Orhan YURTSEVER MERKEZ
Dekolte kıyafetle balık tutuyor' diye davalık olan Gülcan Köse SABAH'a konuştu: Polis beni taciz etti. Etek uçtu diye dava açılır mı?..
Eşinden ayrıldığı yetmezmiş gibi bir de 9 ve 10 yaşındaki yavrularını ona göstermiyorlardı. Sıkıntılarını unutmak için arada bir Galata Köprüsü'ne gidip balık tutuyordu. 28 yaşındaki Gülcan Köse, 12 Haziran günü yine aynı şeyi yaptı. Öğlene kadar 5-6 balık tuttu. Yanına gelen iki güvenlik görevlisinin "bacakları güzelmiş" diye laf attığını duyduğunda daha öğlen olmamıştı. "Beni rahat bırakın" dedi. O da yetmeyince küfrü bastı. Onlar da uzaklaştı. Yarım saat geçmeden bu sefer bir polis ekibi belirdi yanında. Gülcan Köse'nin SABAH'a verdiği bilgiye göre, "Üzerinizde dekolte kıyafet var. Bu şekilde burada duramazsınız" dediler. Beyninden vurulmuşa döndü; kıyafetleri dekolte değildi kesinlikle... Dizine kadar siyah bir tayt giymişti. Dizlerinin hemen üstüne inen pileli bir de elbisesi vardı.

'TACİZİ CEBE KAYDETTİLER'
Gülcan Köse, polislere derdini anlatmaya çalışırken, Köprü'de bulunan bir genç polislere, "Hanımın kıyafetinde bir şey yok. Neden müdahale ediyorsunuz" diye çıkıştı. Ancak polisler, "Sen avukat mısın" diyerek genci tokatladılar. Gülcan Köse, olayın büyümemesi için ekip otosuna bindi. Polisler onu Küçükpazar Karakolu'na götürdüler. Ama araçta 2 saat beklettikleri halde ifadesini almadılar. Sirkeci'deki polis merkezine götüreceklerini söylüyorlardı. Fakat onun yerine Sarayburnu'ndaki otoparka götürdüler. Köse'nin iddiasına göre, yanına gelen iki polis elle taciz etmeye çalıştı. Bir başka polis de olan biteni cep telefonuyla kayda aldı. Polisler, birlikte bir simitevine gidip birkaç saat oturmayı teklif ettiler. Merkeze ise kaçtığı bilgisini vereceklerdi. Gülcan Köse teklifi kabul etmeyince de arabadan indirdiler.

'POLİS KARNIMA TEKME ATTI'
Uğradığı taciz olayını bildirmek için Sirkeci'deki polis merkezine gitti Köse. Buradaki komiser, teşhis etmesi için 15-20 polisi karşısına dizdi. Gülcan Köse üç polisi teşhis etti. Olanları cep telefonuna kaydeden polis üzerine saldırıp saçını çekti, karnına tekme attı. Genç kadın ifade verip karakoldan ayrıldı. Korktuğu içinse şikâyetçi olmadı. Bir süre sonra hakkında "hayasızca hareketlerde bulunmak" suçundan 1 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldığını duydu... "Bir kadının eteği rüzgârdan dolayı açıldığı için nasıl dava açılır? Üzerinizde etek ve tayt varken mahrem yerler gözükür mü" diyerek tepkisini dile getiren Köse, önümüzdeki günlerde İstanbul Sulh Ceza Mahkemesi'nde hâkim karşısına çıkacak. Avukat verilmesi için de İstanbul Barosu'ndan yardım isteyecek.