kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Eylül 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Atatürk'ten, Agatha Christie'ye birçok ünlü ismin kaldığı otel, son yıllarda kalitesinden çok şey yitirmişti.

Pera Palas'ta yeni dönem

Hayati ARIGAN / MERKEZ
İhsan Kalkavan'ın restorasyonu için 30 milyon dolar ayırdığı Pera Palas Oteli, yeni yüzüyle ilk konuklarını gelecek yıl ağırlayacak..
İşadamı İhsan Kalkavan, Süzer ailesinden 45 yıllığına satın aldığı Pera Palas Oteli'nin restorasyonuna başladı. 'Tek taş yüzük' olarak nitelediği oteli prestij için aldığını söyleyen Kalkavan, amacının kâr değil, Pera'nın geri dönüşümünü sağlamak olduğunu söyledi. Çocukken Pera Palas'ta kalmanın en büyük hayali olduğunu söyleyen Kalkavan, 147 odalı oteli, 115 odaya düşererek hizmete açacak. Son yıllarda Pera Palas'ın çok kötü yönetildiğini anlatan Kalkavan, "Üçüncü sınıf Sirkeci Oteli gibi yönetiliyordu," diye konuşuyor. Anıtlar Kurulu'ndan restorasyon iznini geçtiğimiz ay aldığını anlatan Kalkavan, otelin yenilenmesi için 30 milyon dolar ayırmış. Restorasyonunu İtalyan ve Türk mimarların birlikte yaptığı Pera Palas, bir yıl sonra yeni yüzüyle hizmete girecek: "Pera Palas, tek taş yüzük gibi. Onu gömüldüğü yerden çıkarıp, İstanbul'un ortasına yeniden yerleştireceğiz."

SATIŞI SORUN OLMUŞTU
Pera Palas'ın sahibi Hasan Süzer'in 2005 yılında vefat etmesi üzerine çocukları, tarihi oteli, armatör İhsan Kalkavan'a sattı. Hasan Süzer'in nikâhsız eşi Suna Süzer, otelin satışına karşı çıktı. İhsan Kalkavan, Pera Palas'ta yaşayan Suna Süzer ve kızı Aylin Süzer'i mahkeme kararıyla otelden tahliye ettirdi. Yargıtay'ın kararını onaylamasından sonra, Anıtlar Kurulu restorasyon iznini verdi.
Haberin fotoğrafları