kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Eylül 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Nereden, nelerden ilham alırsınız?

TÜLİN KERMEN
İlhama ihtiyaç duymak için ille de sanatçı olmanız gerekmez! Bazen bir rapor yazmak, yemek yapmak veya güzel giyinmek için bile ilhama ihtiyaç vardır... Yoksa siz perilere inanmayanlardan mısınız? O zaman bu köşe size göre değil demektir! Bu haftaki ilham perileri her yerdeydi. Son derece 'değişik', bazıları için 'uçuk' bazıları içinse 'pof' denecek iki olay...

Sunum, tadı bile değiştirir!
Adressistanbul Habitat'ta, Belçikalı sanatçı Luc d'Hanis ve mücevher tasarımcısı Sofie Lachaert, yemekleri sanat eserine dönüştürdü! Bu absürd sanat eseri, beş duyuya da hitap ediyordu! Kenarlarına açtıkları küçük delikler sayesinde tabaklarımız birer palet ve kaşıklarımız da boya fırçamız oldu. Daha önce bir parçası olup mideye indirdiğim bir sanat eserine şahit olmamıştım! Kıssadan hisse; sunum her şeydir, yenilenin tadını değiştirir!

En eğlenceli fal çanta falı!
Nathalie Lecroc Paris'te hayatımda hiç duymadığım bir iş yapıyor. Miss Lecroc, 1998'den bu yana Denis sokağındaki evine gelen müşterilerin çantalarını ve çantaların içindekilerini suluboya resmini yapıyor. Çantanızın içindekileri resmederken, karakter analizi de yapıyor. Yani rujunuza bakarak kaç rujunuz olduğunu, hangi yemekleri sevdiğinizi bile söylüyor! Dört kitap çıkaran Miss Lecroc, bu hizmet için 90 Euro alıyormuş. Kıssadan hisse; insan hobisinden de para kazanabilir!