kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Eylül 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
'Dondurmam Gaymak'ta rol alan amatör oyuncular Gülnihal Demir ve Betül Tuna anne-kız rolünü oynamıştı.

50'den sonra resmen çenem açıldı

EYLEM BİLGİÇ GÜNAYDIN
'Dondurmam Gaymak' filminin ev hanımı oyuncusu Gülnihal Demir, rol yapmayı sevdi! Şimdi de 'Benden Baba Olmaz' dizisinde oynayan Demir'in tek şikayeti, çok hızlı konuşması..
Geçen yılın en çok konuşulan filmlerinden, Yüksel Aksu imzalı 'Dondurmam Gaymak'ta dondurmacı Ali Usta'nın karısını oynayan Gülnihal Demir, şimdi de 'Benden Baba Olmaz' adlı dizide hizmetli Kadife rolüyle karşımıza çıkıyor. Muğlalı, banka emeklisi bir ev hanımıyken Yüksel Aksu'yla tanışması sonunda hayatı değişen Demir, bugünlerde çekim için Muğla-İstanbul arasında mekik dokuyor. "Hayatıma hareket geliyor, belki kilo da veririm" diyen çiçeği burnunda oyuncu, 50 yaşından sonra gelen şöhreti çok sevmiş. Şimdilik tek şikayeti ise İstanbul'dayken 9 aylık torunu Derin'i çok özlemesi.

BİR ANDA HAYATIM DEĞİŞTİ
* Sizin şansınız nerede döndü?
Önce şunu belirteyim ki; benim şansım 50 yaşından sonra döndü. Yönetmen Yüksel Aksu, Muğla'da 'Büyük Yalan' diye bir dizi çekiyordu. Ben o dizide figüran olarak rol alıp, ağıt yakmıştım. İlk defa ağıt yakmama rağmen çok başarılı oldum, herkesi ağlattım. Sonra da dizinin setine gidip gelmeye devam ettim. Yüksel Aksu, diziden ayrılıp 'Dondurmam Gaymak'ı çekmeye karar verince beni aradı, filminde rol alıp alamayacağımı sordu, ben de 'Tamam, seve seve' dedim. 'Dondurmam Gaymak'tan sonra da kendimi burada buldum işte. Yani her şey Yüksel Aksu'nun sayesinde oldu.

* Sizdeki cevher neydi de herkesi kendinize hayran bıraktınız?
Bilmiyorum. Demek ki yeteneğim varmış, 50 yaşından sonra ortaya çıktı.

* Sizin çeneniz de kuvvetli ama. Bu kadar sevilmenizde bunun da çok etkisi olduğunu düşünüyor musunuz?
Eee tabii, çene var, ben emekli bankacıyım. Ama lafları çok arka arkasına sıralıyorum, bundan şikayetçiyim. Bir türlü başaramıyorum yavaş konuşmayı. O kadar dikkat ediyorum ama yine de çok hızlı konuşuyorum, biraz yavaşlasam iyi olacak. Arada yönetmen de diyor 'Biraz yavaş konuş' diye.

DOĞAÇLAMA YAPIYORUM
* Siz filmde olduğu gibi dizide de doğaçlama yapıyorsunuz bildiğim kadarıyla. Hem bu kadar hızlı konuşup hem de o anda doğaçlama laf bulmak zor olmuyor mu?
Evet, benim konuşmalarımın çoğu doğaçlama. Ama ben hep böyle çok hızlı konuştuğum için zor olmuyor benim için. Aslında 74 yılında, bankacılığa ilk başladığım zaman hiç konuşmazdım, arkadaşlarım yakınırlardı. Ama sonradan çenem bir açıldı pir açıldı.

* Peki eşiniz şikayetçi olmuyor mu sizin hızlı konuşmanızdan?
Yok, eşimle ayrıldık biz. Bir oğlum var. Ama herkes çevremdeki herkes bana 'Biraz yavaş konuş' der.

* Ayrıldığınız eşiniz birden gelen bu şöhret için ne diyor? "Vah, elimden kaçırdım' diye hayıflanıyor mudur acaba?
Bilmiyorum artık, bana bir şey demedi (gülüyor). Ama o da, hemen herkes gibi "Çok sevindim, başarılarının devamını diliyorum" dedi.
Haberin fotoğrafları