kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Eylül 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Hükümet güvenoyu aldı

Yeni Haber
İLİŞKİLİ HABERLER
Hükümet güvenoyu aldı
AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başbakanlığındaki 60. Hükümet TBMM'den güvenoyu aldı.

Güvenoylamasına 535 milletvekili katıldı. 337 milletvekilinin evet, 197 milletvekili hayır oyu verdi, 1 milletvekili de çekimser oy kullandı.

AKP 3 FİRE VERDİ

60. Hükümetin güvenoylamasında muhalefet partileri tümüyle red oyu verirken AKP'de fire sayısı 3 oldu.

Edinilen bilgiye göre, AKP Rize Milletvekili Ali Bayramoğlu, elektronik ekranda oy kullanamadığı halde oy pusulası göndermemesi, AKP Bolu Milletvekili Metin Yılmaz da yanlışlıkla "Red" oyu verdiği ve AKP Ankara milletvekili Aşkın Asan da yurtdışında olduğu için AKP'den üç fire oldu.

Buna karşılık Şanlıurfa Bağımsız milletvekili Seyyid Eyüboğlu "Kabul" oyu verdi

Çekimser tek oy ise Rize Bağımsız Milletvekili Mesut Yılmaz oldu.
Bu arada çok sayıda yeni milletvekili elekronik ekrandan oy kullanmakta zorlandığı için Başkanlığa oy pusulası göndererek oyununun rengini belli etti.


TBMM Başkanı Köksal Toptan, oylama sonucunu açıklamasının ardından teşekkür konuşması için söz isteyen Başbakan Erdoğan'ı kürsüye davet etti.

Erdoğan yaptığı konuşmada, hükümete eleştirileriyle katkıda bulunan muhalefet partilerine teşekkür etti. Hükümetin tüm Türkiye'ye hayırlı olmasını dileyen Erdoğan, "Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun" dedi. Erdoğan'ın konuşmasının ardıdan AKP'li milletvekilleri Bakanlar Kurulu üyeleri ile tek tek tokalaşarak kutlamalarını sundu.

BAŞBAKAN ADALET VAADETTİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Hükümetin Meclisten güvenoyu almasından sonra yaptığı teşekkür konuşmasında, bir andan adalet vaadinde bulunurken, diğer yandan hem parti tabanına hem de Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne ayrı ayrı mesajlar verdi. Başbakan demokrasinin yükselmesini hedeflediklerini belirterek, "Herkesin ve her kesimin emniyet ve güven içinde olmasını istiyoruz. Tarafsızlık,Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları arasında ayrımcılık yapmamak, adaleti tüm bölgelerimize ve bütün insanlarımıza ulaşacak şekilde yaygınlaştırmak şiarımızdır" dedi.

MİLLET İLE DEVLET

Başbakan'ın konuşmasında, kendi tabanına yönelik olarak, "millet ile devlet" vurgusunu yapması dikkat çekti. Başbakan ayrıca "ülkeyi bir bütün olarak kucaklamaktan" ve "aidiyet duygularının güçlendirilmesinden" sözetti.

Başbakan şunları söyledi:"Özellikle millet ile devlet arasındaki hukuku, adalet ve kalkınma temelinde derinleştirmek için hepimize düşen sorumluluklar olduğu malumdur. Milli menfaatlerimiz konusunda hepimiz biriz ve tek vücuduz. İstiklalini, şerefli bayrağını sonsuza kadar sahiplenecek olan bu aziz milletin biz siyasetçilerden beklediği en önemli şey, ülkemizi bir bütün olarak kucaklamaktır. Hiçbir vatandaşımızın mağdur olmaması,bütün vatandaşlarımızın aidiyet duygularının güçlenmesi, sosyal dokumuzun sağlamlaşması,merhametin, şefkatin,adalet yaygınlaşmasına bağlıdır. Bu yüksek idealler için Türkiye'ye yapacağınız hizmetlerden dolayı her bir milletvekili arkadaşımı ,bütün parti liderlerini ve gruplarını selamlıyor."

AHMET TÜRK KUTLADI


Başbakan'ın konuşmasından sonra bütün AKP milletvekilleri bakanlar kurulu sıralarına giderek, Erdoğan'ı kutladılar. Meclis Genel Kurulunda bulunan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan'ın konuşmasından hemen sonra salondan ayrılırken, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, bir süre bekledikten sonra Genel Kuruldan dışarı çıktı. Buna karşılık DTP Grup Başkanı Ahmet Türk ile bir grup DTP milletvekili,bir süre AKP'li milletvekillerinin kutlamalarını tamamlamasını bekledikten sonra Başbakan Erdoğan'ın yanına giderek kendisini kutladılar.

MECLİS 1 EKİME KADAR TATİLE GİRDİ

TBMM Genel Kurulu, 60. Hükümet ile ilgili yapılan güven oylamasının ardından 1 Ekim 2007 tarihine kadar tatile girdi.

60. Hükümetin güvenoyu alması ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın
teşekkür konuşmasının ardından Genel Kurulu yöneten TBMM Başkanı Köksal Toptan, Danışma Kurulunun kabul edilen önerisi doğrultusunda, birleşimi

1 Ekim 2007 Pazartesi günü saat 15.00'te toplanmak üzere kapattı.


BAHÇELİ: HÜKÜMETE BAŞARILAR DİLİYORUZ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 60. Hükümetin güvenoyu almasıyla ilgili olarak, ''Hükümete başarılar diliyoruz'' dedi.TBMM Genel Kurulunda 60. Hükümetle ilgili yapılan güven oylamasını sonuna kadar izleyen Bahçeli, çıkışta gazetecilerin sorusunu yanıtladı. Bahçeli, ''Türkiye Cumhuriyeti'nin 60. Hükümeti güvenoyu almıştır. Başarılar diliyoruz'' dedi.

DTP Grup Başkanı Ahmet Türk, kuliste gazetecilerle yaptığı sohbette, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün verdiği resmi kabule ilişkin bir soru üzerine, Gül ile özel sohbet etme imkanı bulamadığını, ancak kendisine ''hayırlı olsun ve başarı dileklerini'' ilettiklerini söyledi.

AJANSLAR