kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Eylül 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Gül'ün dosyası Başbakanlık'a gönderilecek

Yeni Haber
TBMM Kanunlar ve Kararlar Dairesi, milletvekili dokunulmazlığı düşen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün "kayıp trilyon" davasyla ilgili dosyasını Başbakanlığa gönderecek.

Gül'ün, "kayıp trilyon" davası ile ilgili dosyası TBMM'den Başbakanlığa oradan da Adalet Bakanlığı'na havale edilecek.

Abdullah Gül, TBMM Adalet- Anayasa Karma Komisyonu tarafından 26 Mayıs 2004'te, Meclis'e davet edilmişti. Gül, komisyondan dokunulmazlığının kaldırılmasını istemişti.

Gül, komisyonda yaptığı konuşmada, kapatılan Refah Partisi'nde Genel Başkan Yardımcısı olduğu dönemde mali işlerle ilgilenmediğini belirterek, "Benimle aynı konumda bulunan Oğuzhan Asiltürk ve Ahmet Tekdal beraat etti, sadece Necmettin Erbakan ve Rıza Ulucak hüküm giydi. Ben de yargılanmak istiyorum. Geçen dönemde de dokunulmazlığımın kaldırılmasını istemiştim, kabul edilmemişti. Bu dönemde de dokunulmazlığımın kaldırılmasını talep ediyorum" demişti.

Gül'ün bu istemi, AKP milletvekillerinin oylarıyla reddedilmiş ve diğer dosyalarda olduğu gibi "dönem sonuna erteleme" kararı verilmişti.
Gül'ün dosyasını Adalet Bakanlığı ele alacak.

Öte yandan 22 Temmuz'da seçilemeyen eski milletvekillerinin dokunulmazlık dosyaları da TBMM tarafından Başbakanlığa gönderildi.

(ANKA)