kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Eylül 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

İstanbul'da 5 yıldızlı iftar

Yeni Haber
İstanbul'da 5 yıldızlı oteller, Ramazan ayında 5 yıldızlı iftar sofraları sunarken, iftar menülerinin kişi başı maliyeti 50 ile 130 YTL arasında değişiyor.

İstanbul'daki 5 yıldızlı oteller, Ramazan ayına uygun şekilde menülerinde düzenlemeler yapıyorlar. Otellerin restoranlarında iftar yapmak isteyenlerin, kişi başı 50 ile 130 YTL arasında değişen miktarda ücret ödemeleri gerekiyor.

Çırağan Palace Kempinski, Laledan Restoran'da başlangıç olarak Ramazan iftariyelikleri soğuk mezeler, çorba çeşitleri, salatalardan ızgara ve tatlılara kadar oldukça zengin seçenekler sunulan açık büfe fırsatı sunuyor. Büfede, ayrıca ayran, salep ve demirhindi, gül, nar, ahududu şerbetleri gibi geleneksel içeceklere de yer veriliyor. Çırağan'da iftar menüsünün kişi başı maliyeti 115 YTL.

İftariyeliklerin masalarda ikram edildiği, kuzu gerdan çorbası, etli pazı dolması, mantı gibi sıcak başlangıçların, sonrasında da İslim kebabı, yoğurtlu kebap, sakızlı levrek gibi ana yemek seçeneklerinin sunulduğu aynı otelin Tuğra Restoranında ise, Ramazan ayı boyunca iftar yemekleri kişi başı 130 YTL'ye mal olacak.

Ramazan'ın yine kendine özgü eğlenceleri ve Cafe Swiss Restoran'da açık büfe seçeneği sunan Swissotel The Bosphorus'da, iftar menüsü, hurma ve zeytin gibi geleneksel iftariyeliklerle başlıyor. Menüde, salatalar, zeytinyağlılar, Türk mezeleri, yöresel yemekler, peynirler, ekmek ve pide çeşitleri, lahmacun, sıcak-soğuk et ve balık alternatifleri, kebap çeşitleri ile devam etme fırsatı sunuluyor. Swissotel'de iftar yapmanın maliyeti kişi başı 120 YTL.

Sultanahmet Four Seasons Hotel'de sütün yanında hurma hoşafı, hurmalı ve pestile dayalı özel içecekler gibi Ramazan'a özel lezzetler eşliğinde yenebilecek iftar yemeğinin kişi başı maliyeti ise 90 YTL. Bu sene Ramazan ayında Kayseri mutfağının özel lezzetlerine yer veren, semazenli, özel dekorasyonlu, fasıllı, macun ve şerbet satıcılı, gözleme çadırlı Conrad İstanbul'un iftar menüsü de kişi başı içecekler dahil 90 YTL olacak.

Polat Renaissance İstanbul Hotel de, iftariyelikler, geleneksel tatlılar ve şerbetler ile fasıl müziği eşliğinde bir Ramazan menüsü hazırladı. Otelin iki restoranından Daphne Restaurant&Grill'de açık büfe kişi başı 70 YTL olarak, Marmara Balık Lokantasında iftar menüsü kişi başı 60 YTL olarak belirlendi.

Ceylan Intercontinental Otel Safran Restoran'ın ise zengin iftariyelikler, çorbalar, zeytinyağlılar, börekler, salatalar, kavurmalar, karışık ızgara çeşitleri, tavuk yemekleri, etli pazı dolması, kuzu tandır, çentik kebap, hünkarbeğendi, bonfile ve leziz tatlılar, meyve suları, sınırsız çay ve kahve, şerbet ve bozadan oluşan iftar menüsü kişi başı 90 YTL...

Ramazan ayına özel zengin seçenekler sunarak her damak zevkine hitap eden otelin The Brasserie restoranında ise zengin iftariyelikler, çorbalar, zeytinyağlılar, börekler, salatalar, bıldırcın dolması, et ve tavuk yemekleri, leziz tatlılar, sınırsız çay ve kahveden oluşan menü, kişi başı 50 YTL.

DİĞER OTELLER

İstanbul'da Ramazan ayında 5 yıldızlı iftar menüleriyle halka seslenecek olan diğer oteller ise kesesini düşünenlere hitap ediyor.

Ramazan menülerinden elde edilecek gelirin bir bölümünü ''Geleceğimizin Çocukları Vakfı''na bağışlayacak olan Sürmeli Hotels&Resorts Otel'in iftar menüsü ise dibek aşı keşkek çorbası, pastırmalı humus, bat, közde biber salamurası, çemen, pekmez, bergamut reçeli, hurma gibi başlangıç ve iftariyeliklerden oluşuyor.

Taze kekikli kuzu tandır, ızgara köfte, fesleğenli bonfile, tavuk şiş, peynirli su böreği gibi tatlardan oluşan iftar yemeği, güllaç, kaymaklı ekmek kadayıfı, cevizli ev baklavası ve tahinli kabak gibi Türk ve Osmanlı tatlıları ile son buluyor. Sürmeli Hotels&Resorts Marmara Restoran'da sunulan şefin Alacarte özel iftar menüsünün fiyatı 45 YTL olarak belirlendi.

B.W. The President Hotel de, Ocakbaşı Grill House Restoran ile Marmara Salonu'nda Ramazan ayına özel program hazırladı.

Otelde, kaymak, dil peyniri, tulum peyniri, hurma, zeytin, pastırma, bal, beyaz peynir ve reçelden oluşan geleneksel iftariye tabağı, çorba çeşitleri, börek, zeytinyağlı yemekler, otantik Türk mutfağının lezzetleri, tatlı çeşitlerinden oluşan Ramazan menülerinin fiyatı kişi başı 35 YTL.

AA