kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Eylül 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

60. hükümet üyeleri Anıtkabir'de...

Yeni Haber
İLİŞKİLİ HABERLER
60. hükümet üyeleri Anıtkabir'de...
60. Hükümet üyeleri, TBMM'deki güvenoylamasının ardından Anıtkabir'i ziyaret etti.Başbakan Erdoğan ve beraberindeki Bakanlar Kurulu üyeleri, hükümetin güvenoyu almasından sonra Anıtkabir'e geldiler. Erdoğan ve Bakanlar Kurulu üyeleri Aslanlı Yol'dan yürüyerek Atatürk'ün kabrine geldiler. Başbakan Erdoğan tarafından Atatürk'ün kabrine çelenk konuldu ve saygı duruşunda bulunuldu.Daha sonra Başbakan Erdoğan ve Bakanlar Kurulu üyeleri merdivenlerde fotoğraf çektirdiler.

Erdoğan ve bakanlar daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçtiler. Başbakan Erdoğan, Anıtkabir özel defterine daha önceden yazılmış olan metni imzaladı ve okudu. Erdoğan Anıtkabir özel defterine şunları yazdı:

''Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Atatürk,Millet iradesinin tecelligahı yüce Meclisimizin güvenoyuna mazhar olan 60. Türkiye Cumhuriyeti hükümeti olarak manevi huzurundayız. Bu yeni icraat döneminde de aziz milletimizin omuzlarımıza yüklediği ağır mesuliyetin idrakinde olarak, 'En büyük eserim' dediğiniz cumhuriyetimizi medeni milletler camiasında layık olduğu mevkiye yükseltme mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir.Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan cumhuriyetimizin çağdaşlaşma hedeflerinin takipçisi olacağız. Milletimizin ortak hedef ve değerler üzerinde yükselen birlik ve beraberliğini daha da güçlendirmek için çalışacağız. Hiçbir vatandaşımızı dışarıda bırakmayan, birleştirici ilkelerin yüce rehberimiz olacaktır.

Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıl dönümüne hazırlanırken, Türkiye'nin önüne koyduğumuz dönem sonu hedefleriyle ekonomik ve sosyal gelişme sürecimizde büyük bir sıçrama yaşayacağımıza inanıyoruz. Türkiye bölgesinde ve dünyada bir istikrar ve güven unsuru olarak yükselmeye devam edecektir.

Tam bir öz güven içinde biliyorum ki birlik ve bütünlüğümüzü koruduğumuz sürece Türk milletini gelecek hedeflerinden alıkoyacak hiçbir güç yoktur. Ortak hedefimiz güçlü ve müreffeh bir Türkiye idealidir.Önderliğini yaptığınız bu yolda ülkemize ve milletimize hizmeti geçen bütün devlet ve siyaset adamlarına şükran duygularımızı ifadeyi bir borç biliriz. Bütün istiklal kahramanlarımızı rahmet ve saygıyla anıyoruz.Allah bizleri mahcup etmesin. Ruhun şad olsun.''

AA