kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Eylül 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Erdoğan'a Saray'da 2.ofis

Yeni Haber
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a İstanbul'da ikinci bir ofis daha tahsis ediliyor.

İstanbul'da bulunduğunda çalışması için Dolmabahçe Sarayı'nda kendisine özel olarak ayrılan ofisi kullanan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, TBMM Başkanlık Divanı, Sarayın yanında ikinci bir binanın daha devredilmesine karar verdi.

Meclis Başbakanlık Divanında CHP ve MHP'lilerin olumsuz oyuna rağmen, AKP ve DTP'lilerin olumlu oyuyla, Dolmabahçe Sarayının yanında bulunan Milli Saraylara bağlı olan "Matrahı Amire" adlı binanın Başbakanlığa tahsisi kabul edildi.

TBMM Başkanı Köksal Toptan, Dolmabahçe Sarayının metruk hale gelmiş bir bölümünün onarılmak şartıyla Başbakanlığa tahsis edilmesini Başkanlık Divanının uygun bulduğunu söyledi.

Toptan, kendisine iadeyi ziyarette bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü uğurladıktan sonra gazetecilerin sorularını cevapladı.
Başkanlık Divanı toplantısında, CHP'ye bir grup başkanvekilliği daha verilmesinin oy birliği ile kabul edildiğini bildiren Toptan, bu konuda bir sorun bulunmadığını ifade etti. Toptan, ''Üçüncü bir grup başkanvekilliği anamuhalefet partisi CHP'ye tahsis edildi'' dedi.

Köksal Toptan, bir başka soru üzerine de Dolmabahçe Sarayının metruk hale gelmiş bir bölümünün, Başbakanlık tarafından ''onarılmak
şartıyla'' tahsisinin istendiğini belirterek, Başkanlık Divanının da bu talebi uygun gördüğünü söyledi.


(AJANSLAR)