kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Eylül 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Dünya sallanıyor!

Yeni Haber
Büyük Okyanus'taki Solomon Adaları'nda, bugün meydana gelen Richter ölçeğine göre 6.9 şiddetindeki deprem, 5 ay önce meydana gelen şiddetli yer sarsıntılarının etkisinden kurtulamamış bölge halkında paniğe neden oldu.

Amerikan Jeolojik Araştırmalar Kurumu, depremin merkez üssünün Santa Cruz adasının 95 kilometre güneyinde, yerin 35 kilometre altında olduğunu bildirdi. Havai merkezli Pasifik Tsunami Uyarı Merkezi ise depremin 7.3 şiddetinde olduğunu duyurdu. Toplam 200 adanın bulunduğu ve 552 bin kişinin yaşadığı bölgede, ölen ya da yaralanan olmadı.

Yetkililer, depremin hafif hasarlara yol açtığını ve tsunami uyarısının yapılmadığını aktardı.

Solomon Adaları'nda Nisan ayında meydana gelen deprem ve tsunami 50'den fazla insanın hayatını kaybetmesine yol açmıştı.

MEKSİKA'DA 6,3 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

Meksika'nın batısında 6,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Merkez üssü Los Mochis'in 100 kilometre kadar güneybatısı olarak tespit edilen depremde ölen veya yaralanan olduğuna dair bir bilgi verilmedi.

Depremin çevre illerde de hissedildiği, kıyı şeridinde yaşayanların, tsunami ihtimaline karşı uyarıldıkları belirtildi.

HENRİETTE FIRTINASI, ACAPULCO'DA 6 CAN ALDI

Meksika'nın Büyük Okyanus kıyılarını vuran tropik Henriette fırtınasının Acapulco'da 6 can aldığı bildirildi.

ABD Ulusal Kasırga Merkezi, fırtınanın, Meksika kıyılarını terk ettikten sonra kasırga haline geldiğini, kıyıdan daha da uzaklaşacağını açıkladı.

Yetkililer, bölgenin fakir semtlerinden birinde yaşayan 2 çocukla babasının, evlerinin üzerine kaya düşmesi sonucu öldüğünü söylediler. Ölen diğer 3 kişinin de çocuk olduğu belirtildi.

Meksika'yı geçen hafta vuran Dean kasırgası da 10 kişinin ölümüne yol açmıştı.

(AJANSLAR)