kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Eylül 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Iraklı kıza tecavüz filmi Venedik'te

Ünlü yönetmen Brian De Palma, 14 yaşındaki Iraklı kızın tecavüz edilerek ailesiyle birlikte öldürüldüğü vahşeti anlattığı filmiyle olay oldu. Venedik Film Festivali'nde yarışan filmde katliamın ABD medyasının yayınlayamadığı fotoğraflarını kullanan yönetmen ses getirdi..
Irak'ta sivillerin yaşadığı büyük dram, beyaz perdeye aktarıldı. Hem de dünya sinemasının en önemli üstadlarından biri tarafından... "Dokunulmazlar" (Untouchables) ve "Yaralı Yüz" (Scarface) gibi filmlerden tanıdığımız yönetmen Brian De Palma (sağda), Amerikalı askerlerin tecavüzüne uğrayan, olayı örtbas etmek için tüm ailesiyle birlikte öldürülen Iraklı bir kızın hikayesini filme çekti. "Redacted" (Düzeltilmiş), önceki gün gösterildiği Venedik Film Festivali'nde büyük ses getirdi.

OLAY FOTOĞRAFLAR
Yarışma kategorisinde gösterilen yarı belgesel- yarı kurgu filmde De Palma, Mahmudiye'deki korkunç katliamı hiç yayınlanmamış fotoğraflarla gözler önüne serdi. Fotoğrafları, uyguladıkları sansür nedeniyle eleştirdiği ABD medya kuruluşlarından aldı. "Onlara gidip, asla yayınlayamayacağınız fotoğrafları bana verin, dedim. Ben de görüntüleri edit etmek zorunda kaldım" diyen Palma, Ürdün'de çektiği filmiyle ilgili şöyle konuştu:

EN KANLI AY: 1809 SİVİL ÖLDÜ
"Vietnam'da yaşattığımız acıları görebiliyorduk. Bu kez medyada hiçbir şey bulamıyorsunuz. Filmim, Irak'ta gerçekleri Amerikan halkına anlatmayı amaçlıyor..." 14 yaşındaki Abeer Kasim Hamza el Cenebi'ye tecavüz eden; babası, annesi ve 7 yaşındaki kız kardeşiyle birlikte yakarak öldüren 5 ABD askerine 5 ila 110 yıl arasında hapis cezaları verildi. Ağustos, ABD işgali başladığından bu yana Irak halkı için en ölümcül ay oldu. Tam 1809 sivil hayatını kaybetti.