kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Eylül 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Profesöre 'Nişanlıma tecavüz ettin' şantajı

Orhan YURTSEVER / MERKEZ
Hukukçu Ergun Önen, anne babasına bakan bakıcının nişanlısınca 'tecavüz' iddiasıyla şantaj yapıldığını söyleyip mahkemeye başvurdu..
Hukuk profesörü Ergun Önen (72), ölen anne ve babasına bakıcılık yapan kadının nişanlısı tarafından, "Nişanlıma tecavüz ettin" denilerek kendisine şantajda bulunulduğu iddiasıyla mahkemeye başvurdu. İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan iddianemeye göre olay şöyle gelişti: Kültür Üniversitesi'nde görevli Prof. Dr. Ergun Önen'in Beşiktaş'taki evine, 15 Mayıs 2006 günü Ankara'da 2000 yılında hayatlarını kaybeden anne ile babasına bakıcılık yapmış olan E.K.'nin nişanlısı Ekrem Duman geldi. Duman, evde bulunan eşi Hacer Mehtap Önen'e cep telefonu numarasını bıraktı. Profesör de bu numarayı arayarak nişanlıyı eve çağırdı. Ancak Ekrem Duman, Önen'e nişanlısına tecavüz ettiğini, anne babasından miras kalan bir daireyi nişanlısına vermesi gerektiğini söyledi. Duman, sonraki 2 gün boyunca da çifti telefonla ve kapılarına gelerek rahatsız etti. Bunun üzerine Prof. Önen, soluğu İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nda aldı. Savcılık da uzlaşma isteği Ergun Önen tarafından reddedilen Ekrem Duman hakkında 'kişilerin huzur ve sükununu bozma ve tehdit" suçlarından 6 aydan 1 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı.

'MİSAFİRLER TANIK'
Önen'in eşi Hacer Mehtap Önen, "Miras kalan dairelerden birini istedi. Ayrıca eşimin bakıcı E.'ye tecavüz ettiğini söyleyeceğini belirterek şantajda bulundu. Bu konuşmaları evimde misafir olan D.Ö. ve N.F. de duydu" dedi. Arama kararı çıkartılmasının ardından polise teslim olan sanık Ekrem Duman ise suçlamaları reddetti ve olaydan 1.5 ay önce Sivas'ta nişanlandığı E.K ile ilgili "kafasına takılan bir hususu sormak için eve gittiğini" savundu. Tutuksuz yargılanacak olan Ekrem Duman, önümüzdeki günlerde hâkim karşısına çıkacak.