kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Eylül 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Cimbom'un kurtuluşu Talu'nun elinden olacak

Meltem ERSOY EKONOMİ
'Ali Sami Yen yerine Seyrantepe Kompleksi' ihalesinin galibi Eren Talu oldu. Talu, "777 milyon YTL gelir ve TOKİ'ye 234 milyon YTL pay önerdik. Riske atmamak için marjımızı zorladık. Mecidiyeköy'e alışveriş merkezi-rezidans yapacağız" dedi..
Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) Ali Sami Yen Stadyumu yerine Seyrantepe'de kurulacak spor kompleksi ihalesinde zafer Eren Talu-Alke Ortak Girişimi'nin oldu. Dün gerçekleştirilen ihalede en iyi teklifi veren grup, TOKİ'ye "234 milyon 567 bin 890 YTL idare gelir payı, yüzde 0 gelirden elde edilecek idare pay oranı ve 777 milyon 777 bin 777 YTL toplam gelir tutarı" önerdi. İhalenin ardından sorularımızı yanıtlayan mimar Eren Talu, iptal edilen ilk ihalede de teklif verdiklerini hatırlatarak, "TOKİ doğal olarak garanti gelirinin, yani idare gelir payının yüksek olmasını istedi. Biz de riske atmamak için bütün marjlarımızı zorlayarak verebileceğimiz en yüksek rakamı önerdik" dedi.

İTİRAF EDEYİM, ÇOK ZOR OLDU
Talu, sürecin uzamasından dolayı oldukça zorlu bir ihale yaşadıklarını belirterek, "Bu çok yönlü bir ihaleydi, tek rakam üzerinden değil, pek çok değişken üzerinden rekabet ediyorsunuz, o yüzden itiraf etmeliyim ki bizi de çok zorladı" diye konuştu. İhalede TOKİ'ye önerilen 234 milyon YTL'lik payın yüksek olup olmadığı konusunu ise Talu, "Bu ihalede TOKİ umulanların üzerinde bir rakam elde etti. Sonuçta, hem kamu hem de GS kazandı" şeklinde değerlendirdi. Eren Talu, Seyrantepe karşılığında alacakları Mecidiyeköy'deki Ali Sami Yen Stadyumu yerine inşa edeceği yapıyı da, "İstanbul'un ihtiyacı olduğunu düşündüğüm, hem modern Türkiye'yi hem de beni temsil edeceğine inandığım bir bina yapacağım" diyerek anlattı. Talu, yapının rezidans ve alışveriş merkezi şeklinde olacağını sözlerine ekleyerek, bölgede emsalin 2.5 olduğunu, yapılacak proje üzerinde çalıştıklarını ve ilk kazmanın 2 yıl sonra vurulacağını dile getirdi.
Haberin fotoğrafları