kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Ağustos 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

'Sinsi planlar' uyarısı

Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Büyükanıt, erkene aldığı 30 Ağustos mesajında "Türkiye Cumhuriyeti'nin laik ve demokratik yapısını bozmak amacıyla yürütülen sinsi planlar ne yazık ki her geçen gün farklı şekillerde ortaya çıkmaktadır" dedi..
Genelkurmay Başkanı Orgeneray Yaşar Büyükanıt, genellikle 30 Ağustos'tan bir önce verilen Zafer Bayramı mesajını bu yıl üç gün önceden yayınlandı. Org. Büyükanıt cumhurbaşkanlığı seçimleri üçüncü tur oylamasından bir gün önce gelen mesajında "Türk ulusunun birlik beraberliğini, Türkiye Cumhuriyeti'nin laik ve demokratik yapısını bozmak ve çağdaş kazanımlarını ortadan kaldırmak amacıyla yürütülen sinsi planlar ne yazık ki her geçen gün farklı şekillerde ortaya çıkmaktadır" dedi. Mesajın satır başları şunlar:

TAVİZ VERMEYİZ:
TSK demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'ni koruma görevini Atatürkçü Düşünce Sisteminin rehberliğinde gerçekleştirirken kararlı duruşundan asla taviz vermeyecektir.

TSK'YA SALDIRILAR ARTTI:
Yaşadığımız günlerde hem ülke içinden hem de ülke dışından TSK'ya saldırılar artmış bulunmaktadır. Saldırıların amacı Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları tarafından çok iyi bilinmektedir.

HER ŞEY AÇIK:
Türkiye Cumhuriyeti'nin üniter yapısını içine sindiremeyen bölücüler ile laik yapısını sistematik bir yaklaşımla aşındırmaya çalışan şer odaklarının yaklaşımlarını, tüm ulusumuz çok açık olarak izlemektedir.

TÜRK HALKINA TÜRK ULUSU DENİR:
Hiçbir etnik temele dayanmayan ve Anayasamızda açıkça belirtilen, soydaşlık değil yurttaşlık esasına dayanan ve Atatürk'ün 'Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran Türk halkına Türk ulusu denir' veciz ifadesinde yerini bulan Atatürk milliyetçiliği ve laiklik, bilim ve aklın parlak ışığı ile bütün bu karanlık güçleri boğarak bizi aydınlık bir geleceğe ulaştıracaktır.

YILMAYACAĞIZ:
TSK'yı, tüm dünyaya örnek çelik gibi disiplinini, Atatürk'ün ideolojiden uzak, bilim ve akla dayanan dinamik ve çağdaş düşünce sisteminin takipçisi personelini, bu tür saldırılar ve ihanetler yıldıramayacaktır. Bu direnç, TSK'nın genlerinde mevcuttur.