kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Ağustos 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Haber turu

'Türkiye Napalm bombası kullandı'
Mesut Barzani'nin lideri olduğu KDP'nin internet sitesi 'peyamner'in haberinde Türk Ordusunun Kuzey Irak'a saldırılarda uluslararası anlaşmalara aykırı Napalm bombası kullandığı iddia edildi. Patladığında 800 ile 1.200 derece sıcaklık üretebilen ve kurbanlarını yakarak öldüren bomba Vietnam'da hem sivil, hem de askeri hedeflere karşı kullanılmıştı.

ABD'den Kürtlere referandum baskısı
ABD, yıl sonuna kadar yapılması planlanan Kerkük referandumunun ertelenmesini istedi. Kuzey Irak'taki Kürt bölgesinde yayınlanan 'Awgazetesinin haberine göre talep bölgesel kürt yönetiminin başı Mesut Barzani'ye iletildi. Kerkük'te referandum yapılma ihtimalinin azalması üzerine Kürtler, fikirden vazgeçilmesi için ABD'ye bir heyet gönderme kararı aldı.

Şüpheli paketteki üzümleri yediler
Malatya'da Soykan Parkı'ndaki bir bankta şüpheli paketin bulunduğu ihbarını alan polis, park çevresini güvenlik çemberine alarak yakındaki işyerlerini boşalttırdı. Bomba uzmanı tarafından fünyeyle patlatılan paketten üzüm çıktı. Polisin uyarılarına rağmen park çevresinde bekleyen vatandaşlar, şeritlerin kaldırılmasının ardından paketten çıkan üzümleri yedi.