kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Ağustos 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Sessiz gecenin yankıları

Özge AYDIN /SABAH İNTERNET
Yeni Haber
Turkcel Süper Lig'de Galatasaray, Ankaragücü'nü Lincoln'ün golüyle 1-0 yendi. Brezilyalı yıldızın performansı göz doldurdu. İşte yazarların yorumları şöyle;

LEVENT TÜZEMEN: LİNCOLN'ÜN KÖŞESİ (SABAH)

Adnan Polat ve ekibi Lincoln'u alarak en isabetli transferi yaptı. Lincoln çok zeki bir oyuncu. Saha içinde kendini unutturuyor. Vücut çalımıyla bir anda üç rakibi oyundan düşürüyor. Bilerek, görerek pas veriyor. Ortaları arkadaşlarının adeta ağzına atıyor. Ceza alanı önünde buluştuğu topları isabetli şuta dönüştürüyor. Rize'ye sağ ayakla attığı golün kopyasını bu kez sol ayakla Ankaragücü kalesinin doksanına astı. İki ayağını da aynı ustalıkla kullanan Lincol'un gollerine bakınca rakip kalelerin sağ doksanları Lincoln köşesi olarak ünlenecek.

Türk futbolcusunun kaleye şut atma özelliği yok gibidir. Kalli inatçı bir hoca, oyuncularına "Kaleyi görünce şut atın" demiş olacak ki, Lincoln'un dışında Servet, Sabri, Volkan ve Uğur şut atmaktan çekinmiyor. Bu çok önemli bir özellik. Ancak forvetler şut atmaktan korkuyor.

İddiam şudur: Duygusal bir insan olan Lincoln dolu tribünler önünde Galatasaray taraftarının sevgisini sırtına aldığında daha verimli olur ve şov yapar.

AHMET ÇAKAR: GESTAPO KALLİ! (SABAH)

Lincoln takımın fizik gücü en düşük oyuncusu. Belki tam hazır değil ya da sakatlıktan tam kurtulamadı. Ama tilki gibi. Sola bakıp sağa atıyor, sağa bakıp sola atıyor. Muhteşem şut çekiyor. Ve dün de tıpkı Rize'ye attığı gibi harika bir golle G.Saray'a galibiyeti getirdi. Eğer takımda daha çabuk, toplara daha iyi vuran bir forvet olsa skor farklı olurdu.

Sonuçta Galatasaray yoluna iyi oynayarak devam ediyor ve görünen o ki şampiyonluğun en büyük favorisi.

ZAFER ERTEM: LİNCOLN NE YAPSIN! (FOTOMAÇ)

Siz ne derseniz deyin seyircisiz maç kuru fasulyesiz pilava benziyor. Tadı tuzu olmuyor... Lincoln'un gol olan o harika füzesini tribün dolusu taraftarlarla paylaşmasını öyle isterdim ki. Brezilyalı golünü attı, adam doğru dürüst sevinemedi bile.

Basın tribünün önünde yer alan yedek kulübesine doğru koştu 7 kişinin cılız alkışları da onu tatmin etmedi. Klasik dansını yapmak istedi, onu da yarım bıraktı. Bu eziyet 3 maç daha sürecek. Allah G.Saray'ı bu duruma düşüren fanatik taraftarlara akıl, teknik heyet ve futbolculara da sabır versin.

AYHAN AKBİN: LİNCOLN FARKI (FOTOMAÇ)

Galatasaray'da ön plana çıkan herhangi oyuncu olmadığı gibi karşılaşma genelinde de sivrilen hiçbir isim olmadı.Hep Lincoln'den bir şeyler yapmasını bekledim.Galatasaray üçüncü hafta da çok iyi oynamadığı bir maçı kazandı ve yoluna devam ediyor. Bundan sonraki maçlarını da böyle oynayacak. Ancak karşısında şampiyonluk adaylarının dışında ciddi bir rakip bulamayacak. Ve sarı-kırmızılı takım bu oyunculardan kurulu olarak genel görüntüsü de böyle devam edecek. Linderoth'u eksik olarak görmüyorum.

İLHAN SÖYLER: LİDER OYUNCU (HÜRRİYET)

Oyun akışında sorumluluk almak: Derinlik, genişlik ve hareketlilik uyguluyorsa, hayal gücü-sezgisi varsa o, lider futbolcudur. Liderlik demek, satışa çıkarılan ürünün üzerine konulan markadır. Bu marka da G.Saray'da Lincoln'dür.

Tabii, aynı markayı taşımak için oyun felsefesine ve anahtar olan Lincoln'ün temposuna top verme, top çalma, hücuma destek hareketleri de önemlidir. Arda ile ikisinin bunları yaptığını gördüm Arda'nın da, Lincoln'ün de yaptıkları hareketlerden zevk aldıklarını gördüm. Lincoln, Arda'nın futbol zekasını bildiği için saha içindeki paslaşmalarının yüksekliğinden ikisinin de topa hükmettiklerini gördüm..


AHMET ÇAKIR: BU BİR FELDKAMP MAÇIDIR (ZAMAN)


Bu yılın en formda adamı Ayhan ön liberodaki görevinde de başarılıydı. Onun önünde oynayan Lincoln, oyunun büyük bir bölümünde pek görünmese de maça damgasını vuran adamdı. Attığı nefis golle takımına bir maç daha kazandırdı ve aldığı parayı hak edeceğini gösterdi. Uğur ve Sabri'nin giderek kendilerine gelmeleri G.Saray'ın sağ kanadını da güçlendirdi.

Ankaragücü taş gibi bir takım. Briegel tıpkı hocası Kalli gibi kısa zamanda takımına damgasını vurmuş ve toplama denebilecek oyuncularla mümkün olabilecek en iyi takımı oluşturmuş. Galatasaray'la başa baş oynadılar. Azımsanmayacak sayıda gol pozisyonu buldular, ama bunları değerlendirmekte becerikli değillerdi.
Puan Durumu
  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
1 Galatasaray 3 3 0 0 6 0 9
2 Beşiktaş 3 3 0 0 4 1 9
3 Kayseri 3 2 1 0 6 2 7
Tümünü göster...
4 Trabzon 2 2 0 0 7 1 6
5 İ.B.B. Spor 3 2 0 1 4 2 6
6 Ankaragücü 3 2 0 1 5 4 6
7 Fenerbahçe 3 2 0 1 3 3 6
8 Bursa 3 1 1 1 3 2 4
9 Denizli 3 1 1 1 5 5 4
10 Gaziantep 3 1 0 2 3 3 3
11 Sivas 2 1 0 1 2 2 3
12 G.Birliği 3 1 0 2 4 5 3
13 V.Manisa 3 1 0 2 5 7 3
14 G.B. Oftaş 3 1 0 2 2 4 3
15 Konya 3 0 2 1 2 3 2
16 Ankaraspor 3 0 1 2 3 5 1
17 Kasımpaşa 3 0 0 3 1 6 0
18 Ç.Rize 3 0 0 3 1 11 0
Haftanın Maçları
3. Hafta
 Fenerbahçe 1  
  Sivas 0  
 G.Birliği 1  
  Bursa 3  
 İ.B.B. Spor 1  
  G.B. Oftaş 0  
 Gaziantep 0  
  Beşiktaş 1  
 Trabzon 5  
  Ç.Rize 1  
 Denizli 3  
  V.Manisa 2  
 Ankaraspor 1  
  Konya 1  
 Kayseri 2  
  Kasımpaşa 0  
 Galatasaray 1  
  Ankaragücü 0  
Haftanın Maçları
4. Hafta
 Bursa Trabzon Cuma 21:00  
 Ankaragücü G.Birliği Cumartesi 20:00  
 Ç.Rize İ.B.B. Spor Cumartesi 20:00  
 Konya Denizli Cumartesi 20:00  
 Beşiktaş Kayseri Cumartesi 21:00  
 G.B. Oftaş Fenerbahçe Pazar 18:00  
 Sivas Gaziantep Pazar 20:00  
 Kasımpaşa Ankaraspor Pazar 20:00  
 V.Manisa Galatasaray Pazar 21:00