kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Ağustos 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

"F.Bahçe'yi gözümüzde büyütmüşüz"

Yeni Haber
Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçında karşılaşacağı Belçika'nın Anderlecht takımının teknik direktörü Frank Vercauteren, ''Fenerbahçe'yi gözümüzde büyütmüşüz'' dedi.

Vercauteren, ligde oynadıkları Brussels maçının Fenerbahçe karşılaşması öncesinde iyi bir hazırlık olduğunu belirterek, ''Çok sert geçen maçta oyuncularımın hem pozisyona hem de gole aç olduklarını gördüm, ancak Fenerbahçe maçı çok zor olacak. İlk maç için İstanbul'a gidişimizde
biraz stresli ve korkulu gittik. Sanıyorum Fenerbahçe'yi gözümüzde biraz büyütmüşüz. Fenerbahçe burada tamamen değişik bir Anderlecht ile karşılaşacak'' diye konuştu.

Kulüp menajeri Herman Van Holsbeek ise çarşamba günü çok önemli bir karşılaşmaya çıkacaklarını ifade ederek, şöyle konuştu:

''Şampiyonlar Ligi'ne katılmak bir kulübün maddi durumunun bir anda yükselmesi demektir. Tur atlamamız şart, bu nedenle kulüp olarak stresli günler yaşıyoruz. Fenerbahçe bizi Türkiye'de çok iyi ağırladı. Onlar buraya gelince biz de burada güzel bir şekilde ağırlayacağız. Onlara borçluyuz ve sürpriz yapacağız. Statta maç öncesi her iki taraf için güzel bir program düşünüyoruz. Bana göre Fenerbahçe ilk maçın ilk yarım saatinde etkili olabildi. Onun dışında bizimle aynı seviyede olduklarını gördük. Bizim burada gol yemememiz gerekiyor. Hücuma yönelik futbol oynayacağız ve turu atlamaya çalışacağız.''

Holsbeek, Serhat Akın'ın sakatlığıyla ilgili de açıklamalarda bulunarak,
''Serhat'ın sakatlığı tamamen geçti. Antrenmanlara yeniden başladı, ancak kondisyon açısından takım arkadaşlarına oranla biraz geride kalmış durumda. Fenerbahçe maçında forma giyip giymeyeceği önümüzdeki günlerde yapılacak antrenmanlarda belli olacak'' diye konuştu.

Anderlecht-Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi ön eleme 3. tur rövanş maçı, 29 Ağustos Çarşamba günü Brüksel'de Constant Vanden Stock Stadı'nda yapılacak.

JELLE VAN DAMME, ''FENERBAHÇE MAÇI BİZİM İÇİN YILIN EN ÖNEMLİ KARŞILAŞMASI''

Belçika'nın Anderlecht takımında forma giyen milli futbolcu Jelle Van Damme, ''Fenerbahçe maçı bizim için yılın en önemli karşılaşması'' dedi.

Şampiyonlar Ligi 3. tur ön eleme rövanşında Fenerbahçe ile yapacakları maçın önemine değinen Damme, Fenerbahçe'nin, Belçika'da savunma ağırlıklı bir futbol oynayacağını belirterek, şöyle konuştu:

''Fenerbahçe, İstanbul'da elde ettiği 1-0'lık galibiyeti korumaya çalışacak. Bu bizim işimizi daha da zorlaştıracak, ancak kazanmak şart. Çünkü kulübümüz için Şampiyonlar Ligi'nden gelecek olan maddi olanaklar çok önemli. Belçika Ligi'nde deplasmanda Dender takımı karşısında aldığımız 2-2'lik skor takımı iyice çökertti, ama daha sonra hepimizin aklı başına geldi. Artık bu durumu yaşamamak için el ele verip, daha sıkı çalışarak, Fenerbahçe'yi de yeneceğiz.''

HASSAN:''FENERBAHÇE MAÇI BİZİM İÇİN ÖLÜM KALIMSAVAŞI OLACAK''


Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçında karşılaşacağı Belçika'nın Anderlecht takımında forma giyen eski Beşiktaşlı Mısırlı futbolcu Ahmed Hassan, ''Fenerbahçe maçı bizim için ölüm kalım savaşı olacak'' dedi.

Ahmed Hassan, İstanbul'da Fenerbahçe taraftarının önüne çıkınca, kendisinin dışındaki futbolcu arkadaşlarının paniğe kapıldığını belirterek, ''Ben Türkiye'de Fenerbahçe'ye karşı oynadığım için bu atmosferi iyi biliyordum. O nedenle beni pek ürkütmedi bu atmosfer, ancak diğer arkadaşlarım ilk kez bu atmosferle karşılaştıkları için biraz ürktüler. Ama maçın 2. yarısında toparlandık, kendi oyunumuzu oynaMAya başladık'' diye konuştu.

Hassan, Anderlecht Stadı'nda da yaklaşık 2 bin Fenerbahçe taraftarı olacağını, ancak kendilerini bu durumun rahatsız etmeyeceğini söyledi.Ahmed Hassan, şöyle konuştu:

''İstanbul'da aldığımız 1-0'lık skor kötü bir sonuç değil. Biz kendimize güveniyoruz. Tur atlama şansımız yüksek. Maçı kazanacağımıza inanıyoruz. Daha iyi ve kaliteli futbol oynayacağız. Ben bu maçta Fenerbahçe'ye kesinlikle 1 gol atmak istiyorum. 90 dakika hiç durmadan oynamamız lazım.''

KALECİ ZITKA

Takımın Çek Cumhuriyeti vatandaşı Daniel Zıtka da Fenerbahçe'nin Brezilyalı yıldız oyuncusu Roberto Carlos'un tüm kalecilerin korkulu kabusu olduğuna değinerek, ''Corlos pozisyona girdiği zaman, onun şutunda topu tutmak mümkün değil'' dedi.

Defansın Carlos'a şut imkanı vermemesi gerektiğini belirten Zıtka, ''Benim bu maçta gol yememem lazım. Şayet gol yersek, işimiz çok zorlaşacak. O zaman Fenerbahçe'ye 3 gol atmamız gerekecek. Bu da bizim tur işimizi zora sokar. Bizim, Türkiye'de oynadığımız futboldan daha kaliteli futbol oynamamız lazım. Ben Kezman'dan korkmuyorum. Çok tehlikeli bir golcü değil. Kezman'ın tek güçlü tarafı topun derin oynandığı anda topa iyi koşuyor ve pozisyona girmesi halinde tehlike yaratıyor. Fenerbahçe'nin eski futbolcusu Serhat Akın ile konuştum, beni bazı konularda uyardı. Ben de o konulara dikkat edeceğim'' diye konuştu.

ARJANTİNLİ LUCAS BİGLİA

Anderlecht'in Arjantinli orta saha oyuncusu Lucas Biglia ise ilk maçın ikinci yarısı gibi oynamaları halinde turu geçeceklerini bildirdi.

Biglia, Fenerbahçe'nin, tamamen farklı bir Anderlecht göreceğini vurgulayarak, şunları söyledi:

''Ben Fenerbahçe'den korkmuyorum. Rakibimiz eğer savunmaya çekilirse, işlerinin zor olacağını şimdiden söyleyebilirim. Çünkü biz burada hem iyi futbol oynayacağız, hem de bol gol pozisyonuna gireceğiz ve bunlardan çoğunu da değerlendirebilecek güç ve kadroya sahibiz.''

AA
Puan Durumu
  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
1 Galatasaray 3 3 0 0 6 0 9
2 Beşiktaş 3 3 0 0 4 1 9
3 Kayseri 3 2 1 0 6 2 7
Tümünü göster...
4 Trabzon 2 2 0 0 7 1 6
5 İ.B.B. Spor 3 2 0 1 4 2 6
6 Ankaragücü 3 2 0 1 5 4 6
7 Fenerbahçe 3 2 0 1 3 3 6
8 Bursa 3 1 1 1 3 2 4
9 Denizli 3 1 1 1 5 5 4
10 Gaziantep 3 1 0 2 3 3 3
11 Sivas 2 1 0 1 2 2 3
12 G.Birliği 3 1 0 2 4 5 3
13 V.Manisa 3 1 0 2 5 7 3
14 G.B. Oftaş 3 1 0 2 2 4 3
15 Konya 3 0 2 1 2 3 2
16 Ankaraspor 3 0 1 2 3 5 1
17 Kasımpaşa 3 0 0 3 1 6 0
18 Ç.Rize 3 0 0 3 1 11 0
Haftanın Maçları
3. Hafta
 Fenerbahçe 1  
  Sivas 0  
 G.Birliği 1  
  Bursa 3  
 İ.B.B. Spor 1  
  G.B. Oftaş 0  
 Gaziantep 0  
  Beşiktaş 1  
 Trabzon 5  
  Ç.Rize 1  
 Denizli 3  
  V.Manisa 2  
 Ankaraspor 1  
  Konya 1  
 Kayseri 2  
  Kasımpaşa 0  
 Galatasaray 1  
  Ankaragücü 0  
Haftanın Maçları
4. Hafta
 Bursa Trabzon Cuma 21:00  
 Ankaragücü G.Birliği Cumartesi 20:00  
 Ç.Rize İ.B.B. Spor Cumartesi 20:00  
 Konya Denizli Cumartesi 20:00  
 Beşiktaş Kayseri Cumartesi 21:00  
 G.B. Oftaş Fenerbahçe Pazar 18:00  
 Sivas Gaziantep Pazar 20:00  
 Kasımpaşa Ankaraspor Pazar 20:00  
 V.Manisa Galatasaray Pazar 21:00