kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Ağustos 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Bir saatlik yağmur Samsun'u 'boğdu'

Şiddetli yağış, sel suları ve yıldırım çarpması sonucu, Samsun, Erzurum ve Van'da 4 kişi hayatını kaybetti. Samsun'da sel sularının söktüğü asfalt blokları bir metre yükseğe çıktı..
Yurdun batı ve iç bölgeleri kuraklıktan kırılırken, Karadeniz ve Doğu'da yağışlar sonucu meydana gelen seller can aldı. Van'ın Özalp ve Başkale ilçelerinde sel sularına kapılan 2 kişi hayatlarını kaybetti. Erzurum'un Çat ilçesi ile Samsun'da ise biri kadın 2 kişi yıldırım çarpması sonucu öldü. Selin vurduğu Samsun'da gece başlayıp sabah saatlerinde etkisini artıran sağanak yağış sele neden oldu. Kalkanca Mahallesi'nde çatıdaki suları temizlemeye çalışan Sevgi Akgül (26), yıldırımın isabet etmesi sonucu hayatını kaybetti. Çok sayıda ev ve işyeri sular altında kaldı, onlarca araç da hasar gördü.

HASTANEYİ DE SU BASTI
Ağabali Caddesi'nde asfalt çöktü, cadde üzerinde bulunan Çevre İl Müdürlüğü ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü binalarının bodrum katlarını da su bastı. Şehir merkezi ve bulvar yolu, tamamen trafiğe kapandı. Su baskınının yaşandığı binalar arasında Samsun Devlet ve Gazi Devlet hastaneleri binaları da yer aldı. Elektrik ve telefon hatlarındaki arızalar nedeniyle günlük yaşam olumsuz etkilendi. Güvenlik güçleri olası hırsızlık olaylarına karşı gerekli önlemleri aldı. Kentin selden en çok etkilenen bölgeleri Saitbey Mahallesi, Barış Bulvarı ve Saathane Meydanı'nda kaldırım taşları ve asfalt bloklar söküldü. Sökülen taşlar ve asfalt blokları yer yer bir metrelik yükselti oluşturdu.

VALİ: BU BİR DOĞAL AFET
Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, sele neden olan aşırı yağışın 'doğal afet'' olduğunu belirterek şunları söyledi: "Atakum beldesinde yıllık yağışın 8'de 1'i, kent merkezinde yıllık yağış ortalamasının 6'da 1'i 1 saat içinde alındı. Kent merkezinde metrekareye 100 kilogram, Çarşamba'da 45, Bafra'da ise 79 kilogram yağdı. Bu yoğunlukta yağış da kentimizde çok ciddi hasar ve tahribatlar meydana getirdi. Kentin birçok yerinde su, kanalizasyon, doğalgaz gibi altyapılarda ağır hasarlar oluştu.'' Bayındırlık ve İskân Bakanı Faruk Nafiz Özak'tan 500 bin YTL acil ödenek talep ettiklerini söyleyen Güzeloğlu, "Vatandaşların başvurusu halinde evlerinin boşaltılması işlemini hemen yapmak üzere ekipler hazırdır" dedi.