kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Ağustos 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
KATIR SIRTINDA KAÇIYORLAR İran ordusunun önünden kaçan sivil halk katır sırtında güvenli bölgelere kaçıyor. Kızılhaç’tan yardım talebinde bulunuldu.

İran'dan Kandil'de PKK operasyonu

AA
Kaçan PJAK üyelerinin peşinden Kuzey Irak'a 5 kilometre giren İran, PKK kamplarının olduğu Kandil Dağı ve Haci Umran bölgelerini bombalıyor. Bölgede göç başladı..
İran ordusunun terör örgütü PKK'nın uzantısı PJAK'a yönelik operasyonu kuzey Irak'ın 5 kilometre iç kesimlerine kaydırıldı. Kuzey Irak sınırına yığınak yapan İran ordusu, bombalardan kaçan PJAK üyelerinin PKK'nın kamplarının bulunduğu Kandil Dağı ve Haci Umran bölgelerine sığınması üzerine Irak'ın kuzeyine 5 kilometre girerek Kandil'i bomba yağmuruna tuttu. Yoğun top ateşi üzerine teröristlerin sığınaklara kapandığı belirtiliyor. Bombalama öncesi İran tarafından bölgeye helikopterle, "Kürt halkından, bu bölgelerin boşaltılması için yardım istiyoruz. ABD'nin bölgeyi ele geçirmek için gönderdiği bu ajanlar, bölgede huzur ve istikrarı bozmayı, burada zulüm yapmayı amaçlıyor. Birkaç gün içinde bölgede havadan ve karadan geniş çaplı operasyon başlatacağız" yazılı bildiriler atıldığı iddia edildi ancak İran hükümet sözcüsü Gulamhüseyin Elham bu iddiayı yalanladı.

KIZILHAÇ'A ÇAĞRI YAPILDI
İran ordusunun terör örgütü kamplarını bombalamasından etkilenen siviller de daha iç kesimdeki Haril'e göçe başladı. Yaklaşık 2 bin ailenin, bu bölgelerden kaçarak düz ovalarda kurdukları kıl çadırlarda yaşamını sürdürdüğü belirtiliyor. Çatışmadan kaçan bir kişi, "Ailemle birlikte Kandil civarında oturuyorduk. İran askerleri yaklaştığı için korkudan kaçıyoruz" dedi. Göç edenlerden Fatma Mustafa da "İran ile PKK arasında çıkan çatışmada zararı biz görüyoruz" ifadesini kullandı. Irak Devlet Başkanı Celal Talabani'ye bağlı Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği (IKYB) kaynakları, İran ordusunun Haci Umran, Hakurke, Kandil ve Pıştder bölgelerini kuşatma altına aldığını belirtirken, Jarava kasaba yönetimi sorumlusu Azad Hesen, Kandil'deki Maredu, Sereglev, Bestev, Erkev ve Rezge köylerinden kaçan 30 ailenin Mengurayeti köprüsü yakınlarına çok kötü koşullarda yerleştiğini bildirdi ve "Uluslararası Kızılhaç Örgütünden yardım talebinde bulunduk" dedi. Öte yandan dün Şırnak'ın Silopi ilçesinde terör örgütünden kaçan üç teröristin güvenlik güçlerine teslim olduğu açıklandı.
Haberin fotoğrafları