kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Ağustos 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Formula1 Türkiye Grand Prix'inin yapılacağı İstanbulPark'ta dün pilotların ısınma turları devam ederken, güvenliği sağlayacak Jandarma özel timleri de tatbikat yaptı.

İstanbulPark abluka altında

Yalçın BEL / MERKEZ
Formula1'in yarın başlayacak Türkiye Grand Prix'sinin yapılacağı alan İstanbulPark, keskin nişancıların da yer aldığı 3 bin güvenlik görevlisiyle koruma altında..
Formula 1'in yarın başlayacak Türkiye Grand Prix'sinin yapılacağı İstanbulPark'ta yoğun güvenlik önlemleri alındı. 24-25 ve 26 Ağustos tarihlerinde sürecek organizasyonda 3 bine yakın güvenlik görevlisi hizmet verecek. Pisti ve çevresini Jandarma Özel Asayiş Komutanlığı'nın (JÖAK) keskin nişancıları ve operasyon timleri koruyacak.

TEKNOLOJİK KORUMA
İstanbulPark'ın içinde 500 kişilik özel güvenlik firmasının yanı sıra JÖ- AK'ın 2500 jandarma ve jandarma komandosu görev yapacak. Yarışa katılacak pilotlar ısınma turlarına başlarken, sabah 06.00'da göreve başlayan güvenlik görevlileri de ısınma turları öncesi özel köpeklerle bomba araması yaptıktan sonra stadı görevlilere teslim ediyor. İstanbulPark'ın güvenliği için metale duyarlı kapı, X-RAY cihazı el dedektörü ve özel eğitimli K9'ların yanısıra Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün korumalarının da kullandığı kameralı arama sistemi de kullanılacak. Otomobilin altına konulan kamera gözlere takılan gözlüklü ekranla kontrol edilebiliyor. İstanbulPark girişine ayrıca bir Olay Yeri İnceleme, bir de Sorgulama Aracı yerleştirdi. Şüphelilerin Genel Bilgi Toplama sorgusu yapılacak. Yetkililer, yarışlar sırasında vatandaşların, TEM Gebze- Şekerpınar-Akfırat ya da TEM Şekerpınar-Tepeören yollarını kullanmaları tavsiye etti. Yarışları 30 bini yabancı toplam 120 bin kişinin izlemesi bekleniyor. Bilet satışının ise yaklaşık 140 bin olduğu kaydedildi.