kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Ağustos 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
KOCAELİ

Antalya, sekiz ayrı noktada aynı anda yanmaya başladı

Yaz başından beri 171 orman yangını çıkan Antalya'da dün aynı anda 8 ayrı noktada birden dumanlar yükselmeye başladı. Alevler Antalya gibi Kocaeli Muğla, Bursa ve Aydın'ı da vurdu..
Tarihinin en sıcak yaz aylarından birini yaşayan Antalya'da dün saat 11.00 itibariyle 8 ayrı noktada aynı anda orman yangını çıktı. Manavgat Beşkonak, Alanya'nın Kargıcak ve Demirtaş beldeleri arasında çıkan yangınlar sürerken, Süleymanlar, Yaylakonak, Kemer Ulupınar, Toslak, Çamlıca ve Keşefli köylerindeki yangınlar kontrol altına alındı.

* Alanya'da orman yangınına müdahale ederken sol kanadının ağaca çarpması sonucu arızalanan yangın söndürme uçağının, Gazipaşa Havaalanı pistinin 50 metre dışında durabildiği öğrenildi.

* Muğla'nın Yatağan ilçesinde çıkan orman yangını da kontrol altına alındı. Yangında zarar gören alanla ilgili tespit çalışmaları devam ediyor.

* Aydın'ın Aslanlı beldesi Bozyurt köyü mevkisinde yangının söndürüldüğü ve 30 hektar incir ve zeytinliklerin bulunduğu sahanın yandığı belirtildi.

MARMARA DA YANDI

*
Kocaeli'nin merkeze bağlı Kuruçeşme beldesi Kulfallı köyü yakınlarında dün saat 13.50 sıralarında yangın çıktı. Bölgeye 1 itfaiye aracı ve su tankeri sevk edildi. 4 hektardan fazla ormanlık ve ekili alan kül olurken, söndürme çalışmaları halen sürüyor.

* Bursa'nın Kestel ilçesi Ağlaşan köyü yakınında dün saat 15.00 sıralarında yangın çıktı. Söndürme çalışmalarına 2 helikopter katıldı. Yanan bölgenin yerleşim alanına uzak ve arazinin engebeli olması ise çalışmaları zaman zaman aksatıyor.
Haberin fotoğrafları