kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Ağustos 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Bu tatlara kim dayanabilir ki?

Yolu Çukurova'ya düşenlerin mideleri lezzetli yemeklerle bayram ediyor. 'Kebap', 'Kerebiç' ya da 'Tuzda Tavuk' gibi lezzetleri nerede yemek lazım? İşte merak ettiğiniz tüm soruların yanıtı bu yazıda.....
Verimli toprakları ve coğrafi konumu nedeniyle tarih boyunca çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapan Çukurova, konuklarına değişik lezzetler sunuyor. Başta tescilli kebabı olmak üzere, 'Şalgam', 'Meyan Şerbeti', 'İçli Köfte' ve 'İşkembe Dolması' ile Adana; 'Tuzda Tavuk'u, 'Tepsi Kebab'ı ve 'Künefe'si ile Antakya; 'Döner'i ile İskenderun; 'Tantuni'si ile Mersin; 'Yoğurt'u ile Silifke, 'Ayran'ı ile Misis, yöreye gelenleri adeta büyülüyor.

KEBABIN SIRRI AÇIKLANDI
Kebabına 2004 yılında, Türk Patent Enstitüsü'ne başvuru yaparak tescil alan Adana Ticaret Odası Başkanı Şaban Baş, amaçlarının değişik tat ve karışımlarla Türkiye'nin yanı sıra dünyanın her köşesinde satılan 'Adana Kebabı'nın gerçek anlamda tüketiciye sunulması olduğunu belirtirken, bugüne kadar il içinden ve dışından 140 işletmenin tescil aldığını söylüyor. Baş, iyi kebabın sırrını da şöyle açıklıyor: "Tescilli kebap için en az yaşındaki erkek koyun etindeki yağ, sinir, damar ve zarları ayıklanır ve et bir gün dinlendirilir. Kıyılmış et ile kuyruk yağı binde 3 ile binde 8 arasında acı kırmızı biber ve tuz ilave edilerek yoğrulur."