kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Ağustos 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

En duygusal köfte Adana'dan 'İçli Köfte'

Yemeklerinin en önemli özelliği un, bulgur, et ve çeşitli baharatların çok kullanılması olan Adana'da, kebaptan sonra sofralarının vazgeçilmezi ise 'İçli Köfte'... Suyla iyice yoğrulmuş bulguru, yumurta büyüklüğünde ayırıp içi oyulduktan sonra soğan, kıyma ve baharatla doldurularak yapılan 'İçli Köfte' haşlanarak servis yapılıyor. Kentin her köşesinde bulunan şırdancılar ile mumbarcılar ise bilinenlerden farklı bir lezzeti sunuyor. 'Şırdan', koyunun kalın bağırsağının bir kısmı biber salçalı ve pirinçle doldurularak yapılırken; 'Mumbar' ise ince bağırsaktan yine içine pirinç doldurularak hazırlanıyor. 'Şırdan' ya da 'Mumbar', bol kimyon ve pul biberle müşteriye sunuluyor.