kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Ağustos 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Havuçla yapılıyor afiyetle yeniyor

K entteki gezinin ardından yakınlarına Mersin'den farklı bir lezzet götürmek isteyenler de cezeryecilerde buluşuyor. Havuç, toz şeker, bisküvi, ceviz veya Antep fıstığının yanı sıra Hindistan cevizinin karışımı ile elde edilen 'Cezerye', kente gelenlere farklı bir lezzet sunuyor. Ayrıca Mersin'den yakınlarına hediye götürmek isteyenler için farklı bir alternatif oluyor. Arap tatlısı olduğu tahmin edilen 'Cezerye'nin yaklaşık bin 500 yıldan bu yana Mersin'de de üretildiği belirtiliyor.