kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Ağustos 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Sosyetik güzelden serinleten tarifler

Sıcak yaz günlerinde hem serinlemek hem de formunuzu korumak istiyorsanız light içecekler hazırlayın. İşte size Diyetformula Beslenme Danışmanlığı Merkezi'nin sahibi sosyetik güzel Deniz Berdan'dan light formüller..
Tarçınlı light milkshake (3 kişilik)
Malzemeler
* 200 ml yağsız süt
* 2 top vanilyalı light dondurma
* 2 tatlı kaşığı doğal tatlandırıcı
* 2 tatlı kaşığı toz tarçın

Hazırlanışı Blenderda dondurma, yağsız süt, tarçın ve doğal tatlandırıcıyı koyup karıştırın. Bardaklara buz koyarak üzerlerine sütlü karışımı paylaştırın. Her birinin üzerine ekstra tarçın ilave ederek servis yapın.

Buzlu light limonata (12 kişilik)
Malzemeler
* 200 ml. limon suyu
* 300 ml. donmuş veya taze frambuaz
* 500 ml. su
* 20 gr. toz doğal tatlandırıcı
* 1 adet ince dilimlenmiş limon
* Nane yaprakları
* Buz
Hazırlanışı
Blenderda frambuaz ve 2 tatlı kaşığı doğal tatlandırıcıyı krem kıvamına gelinceye kadar karıştırıp, ince tel süzgeçten çekirdeklerini ayırmak için geçirin. Karışımı su, limon ve doğal tatlandırıcı ile büyük bir kasede iyice karıştırın. Hepsini birden yarısına kadar buzla doldurduğunuz sürahiye boşaltın. Dilimlediğiniz limonları ilave ederek karıştırın. Frambuazlı limonatayı koyduğunuz bardakların üzerlerini nane yaprakları ile süsleyin.

Şeftalili light ayran (4 kişilik)
Malzemeler
* 2 şeftali
* 4 kutu light probiyotik yoğurt
* 250 ml. soğuk su
* 10 gr doğal tatlandırıcı
* 5 adet taze nane yaprağı
* Bolca buz
Hazırlanışı
Şeftalilerin kabuğunu soyarak muhallebi kıvamına gelene kadar blenderdan geçirin. Yoğurt, su, taze nane ve tatlandırıcıyı bu karışıma ilave ederek karıştırın. Bol buzla doldurduğunuz sürahiye meyveli ayran karışımını koyup tüketin.

Karpuzlu buzlu soya sütü (2 kişilik)
Malzemeler
* 200 ml soğuk yağsız soya sütü
* 1 yemek kaşığı toz doğal tatlandırıcı
* 300 gr. karpuz
* 1 çay kaşığı vanilya esansı
* Buz Hazırlanışı
Soğuk soya sütü, vanilya esansı, doğal tatlandırıcı ve bol buzu blenderdan buzlar kar kıvamına gelinceye kadar geçirin. Daha önceden buzlukta 2-3 saat kadar kalmış olan karpuzu ilave ederek blenderdan geçirin ve önceden soğutulmuş bardaklarla ikramınızı yapın.

Buzlu light çikolata (2 kişilik)
Malzemeler
* 2 top çikolatalı light dondurma
* 200 ml. soğuk yağsız süt
* 1 yemek kaşığı toz doğal tatlandırıcı
* 1çay kaşığı vanilya esansı
* 1 çay kaşığı keçiboynuzu tozu
* Bol buz Hazırlanışı
Soğuk süt, vanilya esansı, doğal tatlandırıcı ve buzu blenderdan buzlar kar kıvamına gelene kadar geçirin. Çikolatalı dondurmayı ilave ederek, blenderdan çok kısa geçirin. Bardaklarda soğutarak, üzerine keçiboynuzu tozunu serperek ikram edin.

Yaz meyveli light smootie (3 kişilik)
Malzemeler
* 100 gr karpuz
* 1/2 orta boy şeftali
* 100 gr çilek
l300 ml yağsız süt
* 2 tatlı kaşığı doğal tatlandırıcı
* 1 çay kaşığı kurutulmuş Hindistan cevizi
* Buz Hazırlanışı
Yağsız süt, doğal tatlandırıcı ve bol buzu blenderdan geçirin. Ayrı bir yerde çilekleri ezerek çekirdeklerinden arındırmak için süzgeçten geçirin. Karpuz, şeftali ve süzülmüş çileği blendera ilave edin. İyice karıştıktan sonra önceden soğutulmuş bardaklara koyun ve üzerine Hindistan cevizi ilave ederek bol bol için.
Haberin fotoğrafları