kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Ağustos 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Pizza yiyen Hitler reklamına yasak

Yeni Haber
Yeni Zelanda'da elinde bir pizza dilimiyle selam veren Hitler'in kullanıldığı reklam, Yahudilerin şikayetleri üzerine kaldırıldı.

Reklâm kampanyalarında tarihe mal olmuş kişileri kullanan Hell Pizza (Cehennem Pizza) zincirinin bu reklâmının, 4 büyük kentteki afiş panolarından indirildiği belirtilirken, ünlü selamını verdiği elinde pizza dilimi tutan Hitler'in yanında "İnsanları cennetin cehennem olduğuna inandırmak mümkün" sözleri yazılı.

Kampanyanın sorumlularından Kirk MacGibbon ise Hitler'i kullanırken, insanların Nazi selamı verirken elinde pizza dilimi tutan Hitler'in komik yanını görebileceklerini düşünmüştük" açıklamasında bulundu. Provokasyonlarıyla ünlü Hell Pizza zinciri, Hitler'in kullanıldığı reklâmı çekerken, güneydeki Christchurch'te Hitler'in yerine Papa 16. Benediktus'u koydu ve sloganını da "cehennem gerçek ve ebedi" olarak değiştirdi. Bu reklâmın da tepki çekmesi bekleniyor. Hell Pizza, geçen yıl da bir pizzasının tanıtımı için 7 büyük günaha atfen posta kutularına prezervatif atmıştı.