kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Ağustos 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Yunanlılar'ı kızdıran harita - VİDEO

Yeni Haber
Dünyaca ünlü video paylaşım sitesi YouTube'da Arnavut bir kullanıcı Yunanistan'ı Türkiye, Arnavutluk ve Makedonya arasında bölen bir harita yayınlayınca ortalık karıştı. Yunanların sert tepki gösterdiği haritanın bulunduğu sayfa karşılıklı küfürleşmelere sahne oluyor.

Yunan bir kullanıcının bir süre önce Atatürk'e yönelik hakaretler içeren bir video yüklediği paylaşım sitesi YouTube, bu kez Batı Trakya'yı Türkiye sınırları içinde gösteren bir harita nedeniyle tartışmaların odağına oturdu.



BATI TRAKYA VE EGE ADALARI TÜRKİYE'YE VERİLDİ

Arnavut bir kullanıcı tarafından hazırlanan haritada Batı Trakya ve Ege adalarının büyük bir bölümü Türkiye sınırları içinde gösterildi.
Yunanistan'ın Kuzey bölümünün de Makedonya ve Arnavutluk arasında paylaştırıldığı görülen harita, sanal dünyada yeni bir tartışmaya sahne oldu.

Haritanın bulunduğu sayfa, Türk, Yunan, Makedon ve Arnavut kullanıcıların küfürleşme alanına döndü. Aralarında Türklerin de bulunduğu bazı kullanıcılar bu tür haritaların barışa bir katkıda bulunmadığını söyleyip ortamı yatıştırmaya çalışsa da bu çabalar kullanıcıların küfürleşmesine engel olamadı.

(ANKA)