kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Ağustos 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Sezer, Çölaşan'a üzüntülerini bildirdi

Yeni Haber
Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, geçen hafta işten çıkarılan gazeteci yazar Emin Çölaşan'a üzüntülerini bildirdi.

Cumhurbaşkanı Sezer, bu sabah veda ziyaretleri için Çankaya Köşkü'nden ayrılarak protokol yolundan Farabi Sokağa girdi.

Bu sırada gazeteye yaya olarak giden yazar Emin Çölaşan'ı gördü. Bunun üzerine konvoyu durduran Sezer, makam arabasından inerek Emin Çölaşan'la ayak üstü 10 dakika kadar sohbet etti.

Görüşmede, Hürriyet'teki işine son verilmesiyle ilgili gelişmeleri Çölaşan'dan dinleyen Sezer, Çölaşan'a üzüntülerini de bildirdi.

Sezer'in Çölaşan'la görüşmesini yoldan geçen vatandaşlar da merakla izledi.

Görüşmeden sonra Sezer, veda ziyaretinin ilk durağı olan Türkiye Barolar Birliği'ne hareket etti.

TBB'Yİ ZİYARET ETTİ

Özok ve TBB yönetim kurulu üyeleri, Cumhurbaşkanı Sezer'i kapıda karşıladılar. Sezer ve Özok, binaya girişte basın mensuplarına poz verdiler.Sezer, binadan ayrılırken, TBB'nin kuruluşundan bu yana fotoğraflarının yer aldığı sergiyi de gezdi.

Cumhurbaşkanı Sezer, basına kapalı olarak yaklaşık yarım saat süren ziyaretin ardından alkışlarla uğurlandı.Sezer'in ayrılmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özok, Sezer'in kısa süre sonra görevini yeni cumhurbaşkanına devredeceği için veda ziyaretlerinde bulunduğunu, bu çerçevede kendilerini de ziyaret ettiğini söyledi.

Görüşmede, geçen süre içerisinde Türkiye'deki duruşu, laik, demokratik ve hukuka bağlı tavrı nedeniyle Cumhurbaşkanı Sezer'e teşekkür ettiklerini ifade eden Özok, Sezer'e yeni yaşamında sağlıklı bir yaşam dilediklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Sezer'in de TBB'ye gecikmiş bir ziyaret yaptığını ifade ettiğini söyleyen Özok, Sezer ile güncel hiçbir konuyu konuşmadıklarını, ziyaretin tamamen bu çerçevede yapıldığını kaydetti. Özok, ''Zaten biliyorsunuz Sayın Cumhurbaşkanımız bu konuları belirli bir program içerisinde götüren birisi'' dedi.Bir gazetecinin, ''Cumhurbaşkanı Sezer'in, Anayasa Mahkemesi'nin 367'ye ilişkin kararını hatalı bulduğu yönünde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a dayandırılan bir haber olduğunu'' söylemesi üzerine, Özok, görüşmede bu tür konulara girmediklerini belirterek, ''O açmadı. O açmayınca, bizim de böyle herhangi bir soru yöneltmemiz söz konusu olmadı. Kendisi nezaket ziyareti yaptı'' diye konuştu.


ERDOĞAN'I CUMA GÜNÜ ZİYARET EDECEK

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a 24 Ağustos Cuma günü veda ziyaretinde bulunacak. Edinilen bilgilere göre, Sezer'in ziyareti Cuma günü saat 11.20'de gerçekleşecek.

AJANSLAR