kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Ağustos 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Dean kasırgası Meksika Körfezine yöneldi

Yeni Haber
Meksika'nın Yucatan yarımadasını vuran Dean kasırgasının yönünü ülkenin petrol sanayinin kalbi körfeze çevirdiği bildirildi.

Şiddeti 1. dereceye düşen Dean kasırgasının, 100'den fazla petrol platformunun bulunduğu ve petrol ihracatının yapıldığı 3 dev limana ev sahipliği yapan körfezdeki Campeche koyuna vardığında gücünü yeniden kazanması bekleniyor.

Kasırganın gücünü yeniden kazanacağı Meksika'nın tek nükleer santrali Laguna Verde'de ise operasyonların askıya alınacağı kaydedildi. Santral müdürü Rafael Fernandez, santralde çalışan 2 bin işçinin evlerine gönderileceğini belirterek, kasırganın santraldeki iki nükleer reaktör için bir tehlike oluşturmadığını, ancak enerji üretiminin geçici olarak durdurulacağını açıkladı.

Devlete bağlı petrol şirketinin de tüm petrol platformlarını kapattığı ve burada çalışan personeli tahliye ettiği bildirildi. ABD Ulusal Kasırga Merkezi, Dean kasırgasının şiddetinin tsi 6.00 itibariyle 1. derecede olduğunu ve saatte 30 kilometre hızla ilerlediğini duyurdu.