kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Ağustos 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Taliban: "Bin Ladin hayatta"

Yeni Haber
Taliban'ın üst düzey komutanlarından Mansur Dadullah, El Kaide lideri Usame bin Ladin'in hala hayatta olduğunu ve sağlık durumunun iyi olduğunu açıkladı.

ABD istihbarat kuruluşları için yayın yapan İntelCenter isimli kuruluş tarafından yayınlanan, İngilizce alt yazılı video kaydında, Mansur Dadullah, Bin Ladin ile temasa geçtiğini söyledi. Mansur Dadullah, 15 Haziran'da çekildiği belirtilen görüntülerde, "''Bin Ladin bana bir mesaj göndererek, eylemcilerimizin gücünü kaybetmemesi için Molla Dadullah'ı takip etmemi ve onun eylemlerini sürdürmemi tavsiye etti'' dedi.

Geçtiğimiz Mart ayında koalisyon askerlerinin operasyonunda öldürülen tek bacaklı Molla Dadullah'ın kardeşi olan Mansur Dadullah, koalisyon askerlerine karşı olan mücadelelerini sürdüreceklerini belirtti.

ABD'ye yapılan 11 Eylül saldırılarından sorumlu tutulan Ladin, en son 2001 yılının Aralık ayında Tora Bora dağlarında yapılan bir operasyonda görülmüştü. Celalabad şehrinin güneyindeki 50 kilometrelik bölge, 1980'lerdeki Sovyet işgalinde karargah olarak kullanılmış ve Arap ülkelerinin desteğiyle inşa edilmişti. İstihbarat ajansları, El Kaide liderinin buradaki sığınağını terk ederek, Pakistan'ın Veziristan bölgesindeki kabilelere sığındığını tahmin ediyor.