kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Ağustos 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Bülent İnal 'Kara Yılan' Serap Aksoy 'Belkıs Hanım' Begüm Birgören Elvan' Polat Bilgin 'Margos'

Kahraman 'Kara Yılan' ile işgale karşı mücadele

MUSTAFA KIZIL
Rekortmen dizilerin kanalı atv, yine iddialı bir dönem projesine imza atacak. Bülent İnal ve Begüm Birgören'in başrol oynayacağı 'Kara Yılan'da; Kurtuluş Savaşı'nda Antep, Urfa ve Maraş üçgeninde işgale karşı verilen mücadele anlatılacak..
İLİŞKİLİ HABERLER
Kahraman 'Kara Yılan' ile işgale karşı mücadele
İzleyiciyi ekran başına kilitlemesi hedeflenen 'Kara Yılan'da; Birinci Dünya Savaşı sonrası Anadolu insanının din, dil, ırk farkı gözetmeden işgalcilere karşı mücadelesi anlatılacak. Antep, Urfa ve Maraş üçgeninde yaşanan kurtuluş direnişi, halk kahramanı 'Kara Yılan'ın hikayesi olarak izleyiciye aktarılacak.

DÖRT ŞEHİRDE ÇEKİLECEK
Türkiye'nin en yüksek bütçeli dizisi olma özelliğini taşıyan 'Kara Yılan'ın çekimleri; İstanbul, Gaziantep, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa'da yapılacak. Proje tasarımını Tomris Giritlioğlu'nun üstlendiği dizinin yönetmenleri ise Taylan Biraderler. 'Kuledibi Senaryo Grubu'nun yazdığı 'Kara Yılan'da Bülent İnal ve Begüm Birgören'in yanı sıra Polat Bilgin, Ezgi Çelik, Serap Aksoy, Avni Yalçın, İlker Aksum, Engin Akyürek, Uğur Polat ve Gökhan Bekletenler rol alacak. 'Kurşun Yarası'ndan sonra ikinci kez dönem dizisinde rol almaya hazırlanan Bülent İnal, 'Kara Yılan'ı canlandırmak için sakal bıraktı. "Gerçek bir kahramanı canlandıracağım için çok heyecanlıyım" diyen yakışıklı aktör, rolü için binicilik ve dövüş dersleri aldı. 'Elvan' karakterini canlandıracak olan Begüm Birgören de "Sezonun en iddialı işlerinden birine başladık" diyerek başrol oynadığı diziye inancını dile getirdi.

ROLÜM UYKUMU KAÇIRIYOR
Dizide 'Belkıs Hanım' adlı önemli bir karakteri canlandıran Serap Aksoy ise, 'Kara Yılan'ın içinde hayata dair her şeyin var olduğunu söyledi. Gaziantep'e göç eden bir 'İstanbul hanımefendisi'ni oynamaya hazırlanan Aksoy, "Belkıs Hanım'ı çok iyi anlamaya çalışıyorum. Çünkü bu zamana kadar hiç böyle bir rol üstlenmedim. Uykularım kaçıyor" dedi.